...

Hogyan igényelhet egészségügyi utazási költségtérítési támogatást?

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. február 22. 09:28

Minden érvényes egészségbiztosítással rendelkező állampolgár jogosult bizonyos esetekben utazási költségtérítésre. Fontos, hogy az igényt a vizsgálat vagy egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor külön jelezni kell.

...

Még mindig nem késő az influenza elleni védőoltás beadatása

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal | 2024. február 12. 08:51

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ ebben a szezonban is folyamatosan monitorozza az akut légúti fertőzéseket, a lakosság körében cirkuláló vírusokat. A légúti figyelőszolgálat országos adatai alapján január második felében az influenza pozitivitás aránya meghaladta a koronavírus pozitivitási arányát.

...

Életet menthet a méhnyakrákszűrésen való részvétel

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal | 2024. február 06. 14:28

A Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából rendeztek figyelemfelhívó eseményt a napokban a salgótarjáni Vármegyeházán, a közönség soraiban többségében helyi középiskolásokkal. A figyelemfelkeltő programot a Mályvavirág Alapítvánnyal közösen szervezte a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

...

Keresőtevékenység mellett is igényelhető a megváltozott munkaképességűek ellátása

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. január 10. 14:52

Már keresőtevékenység mellett is igényelhető a megváltozott munkaképességű személyek ellátása. Januártól az alapösszeg mértéke is emelkedett.

...

Egyszerűbbé vált a kiskorúak személyazonosító igazolvány igénylése

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. január 08. 10:42

Január elsejétől elegendő az egyik szülő jelenléte a 14 év alatti gyerekek személyazonosító igazolványának kiadásához. Az okmányt továbbra is személyesen lehet igényelni az ország bármelyik kormányablakában, de már nem szükséges hozzá mindkét szülő nyilatkozata.

...

Tizenharmadik alkalommal indult útnak a kormányhivatali dolgozók karácsonyi adománya

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal | 2023. december 15. 17:41

Az idei adventi időszak immáron sorrendben a 13., amikor cipősdobozokba csomagolják ajándékaikat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai. A csomagok szerdán útnak indultak a salgótarjáni kormányablakból annak érdekében, hogy karácsonyig mindegyik eljusson oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

...

Üzemszünet várható a Takarneten december 15-én

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2023. november 29. 09:56

A TAKARNET rendszer karbantartása miatt 2023. december 15-én pénteken 16.00 és 18.00 óra között a TAKARNET rendszer egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

...

Gulyás Gergely: Navracsics Tibornál a legjobb helyen lesz a közigazgatás

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2023. november 21. 13:29

Navracsics Tibor a kitalálója, szülőatyja a jelenlegi közigazgatási rendszernek, így nála lesz a legjobb helyen az intézményrendszer – hangsúlyozta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján.

...

Állásbörzét és pályaválasztási kiállítást is rendez Balassagyarmaton a kormányhivatal

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal | 2023. november 07. 12:50

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Októberben és novemberben minden nógrádi járásszékhelyen megrendezi az eseményt a kormányhivatal, a záró állásbörzére csütörtökön Balassagyarmaton kerül sor. A fiatalokat szerdán pályaválasztási kiállítás várja a városban.

...

Közös gyakorlatot tartottak Nógrád és Pest területi védelmi bizottságai

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal | 2023. október 30. 13:42

Egy feltételezett árvíz okozta védekezési helyzet megoldását gyakorolták közösen Pest és Nógrád vármegyék területi védelmi bizottságai múlt héten csütörtökön, Nógrád községben. A védelmi szervezetek a saját ilyen gyakorlataikon túl első ízben rendeztekközös rutinszerzést.