Állásbörzét és pályaválasztási kiállítást is rendez Balassagyarmaton a kormányhivatal

2023.11.07. 12:50 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Októberben és novemberben minden nógrádi járásszékhelyen megrendezi az eseményt a kormányhivatal, a záró állásbörzére csütörtökön Balassagyarmaton kerül sor. A fiatalokat szerdán pályaválasztási kiállítás várja a városban.

Pályaválasztási kiállítás

A vármegye középiskolai kínálatát és különböző szakmabemutatókat felsorakoztató „Szakmára fel!” pályaválasztási kiállítás elsősorban a hetedik és nyolcadik osztályos fiataloknak szól. Az iskolák bemutatkozása mellett a kormányhivatal arra is lehetőséget biztosít különféle játékos vetélkedőkkel, hogy a fiatalok megismerjék az egyes foglalkozásokat, legyen képük arról, hogy mivel foglalkoznak az egyes szakmák képviselői. A vetélkedőkön értékes nyeremények is gazdára találnak. A pályaválasztási kiállítás november 8-án a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban várja majd az általános iskolás fiatalokat, szüleiket, pedagógusaikat és osztályfőnökeiket.

Kép
Pályaválasztási Kiállítás - Salgótarján - 2023 ősz

Állásbörze

Az előzetes felmérés alapján a nagyobb térségi munkáltatók közül a balassagyarmati eseményen – többek között – ott lesz munkáltatóként:

 • Adecco Kft.
 • Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet 
 • Balassagyarmati Fegyház és Börtön
 • Flex Films Europa Kft
 • GTR Humán Közhasznú Nonprofit Kft
 • Knaus Tabbert Kft.
 • Livita-Dorta Kft
 • Magyar Honvédség
 • Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság
 • Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum
 • URBAN Édesipari Kft
 • Reménysugár Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény

A Nógrád vármegyei foglalkoztatók közel 90 fő jelentkezést várják; a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig több mint 200 fő részére kínálnak álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken. A vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 150 fő felvételi lehetőségét jelezték.

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központban megjelenő vállalkozások és munkáltatók – többek között – boncmester, ételszállító, betegszállító, dietetikus, ápolónő, körletfőfelügyelő, fegyveres biztonsági őr, operátor, targoncavezető, konyhai kisegítő, betanított munkás, kézi összeszerelő, varrónő, faipari gépkezelő, kárpitos, szerződéses katona, tartalékos katona, határvadász, rendőr járőr, iskolaőr, kézi csomagoló, szociális ápoló, gondozó, fejlesztő pedagógus, szakács, gépbeállító, gépkezelő, minőségellenőr, gépészmérnök, beszerző, kontroller, könyvelő, elektromos karbantartó, műszakvezető, és egyéb egyszerű építőipari foglalkozású munkakörökben ajánlanak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínálnak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások között. programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum mutatja be képzési ajánlatait.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők lesznek. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal