Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Álláskeresőknek szervez börzét a kormányhivatal Rétságon is

2024.10.10. 19:33 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályának közreműködésével, a munkáltatói igények alapján október-november hónapban minden járásban Állásbörzét rendez, ahová várják az álláskeresőket és az állást változtatni szándékozókat.

A 2024. Őszi Állásbörze rendezvénysorozat negyedik állomása Rétságon várja az érdeklődőket a következő helyszínen és időpontban:

Városi Művelődési Központ és Könyvtárban (2651 Rétság, Rákóczi Ferenc utca 26.)

2024. október 18-án (pénteken) 9 és 12 óra között.

Kép
Állásbörze Rétság 2024

Az ingyenesen látogatható rendezvényen a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére. A börze az álláskeresőkkel, munkahelyváltást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételnek is színtere, segítve ezzel a szabad állások mihamarabbi betöltését.

Az előzetes felmérés alapján a nagyobb térségi munkáltatók közül a rétsági eseményen – többek között – ott lesz kiállítóként:

Gyermekvédelmi Központ Nógrád Vármegye

Hungary Enbi Kft.

Knaus Tabbert Kft.

Magyar Honvédség

Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

NVKH CST Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály

Reménysugár Integrált Szociális És Gyermekvédelmi Intézmény Dr Göllesz Viktor Otthon

ZSEMBER-I-KER Kft.

A Nógrád vármegyei foglalkoztatók több mint 60 fő jelentkezést várják. Állandó résztvevőink, a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság több mint 280 fő részére kínál álláslehetőséget térségünkben és az ország több térségében lévő szolgálati helyein. A börzén tehát összességében több mint 350 fő számára kínálnak munkalehetőséget a kiállításon megjelenő foglalkoztatók.

A börzén többek között ápoló, árukiadó, csoportvezető nevelő, faipari gépkezelő, fejlesztő pedagógus, fejlesztőpedagógus, gépbeállító operátor, gépkezelő operátor, gépkocsivezető, gyermekfelügyelő, gyermekvédelmi asszisztens, intézményvezető helyettes, karbantartó, kereskedelmi telepvezető, nehézgépkezelő, összeszerelő, pszichológus, szakács, targoncavezető, udvaros, varrónő munkakörökben ajánlanak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A rendvédelmi szervek az alábbi pozíciókra várnak jelentkezőket: szerződéses katona, tartalékos katona, határvadász, rendőr járőr, iskolaőr.

A börzén a kiállítók álláslehetőséget kínálnak a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások közt.

A programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító megyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum vesz részt és mutatja be a képzési ajánlatait; továbbá megjelenik még a kiállítók között a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztálya is, akik tanácsadással és információnyújtással segítik a látogatókat.

A munkáltatók állásajánlatai mellett elérhetők lesz az aktuális vármegyei álláslista, a különféle szolgáltatások és Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói, valamint a támogatható képzések listája is.

A foglalkoztatási szolgálat munkatársai pedig segítséget nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

Az állásbörze minden érdeklődő számára nyitott, eseményeink sajtónyilvánosak!

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal