Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Balassagyarmaton is állásbörzét rendez a kormányhivatal

2024.05.21. 15:48 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez idén tavasszal is az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete.

Kép
Állásbörze - 2024 tavasz - Balassagyarmat

Az eseményt ezúttal is mind a hat nógrádi járásszékhelyen megrendezi a kormányhivatal, a folytatásban – ötödik helyszínként – május 23-án Balassagyarmaton kerül sor állásbörzére. Az előzetes felmérés alapján a nagyobb térségi munkáltatók közül a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban, csütörtökön 9 és 12 óra között zajló eseményen – többek között – ott lesz munkáltatóként:

KNAUS Tabbert Kft.
Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
Mahle Compressors Hungary Kft.
Gazda -Kenyér Kft.
Reménysugár Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény Nógrád Vármegye
GREEN GOES Kft.
OTYS Úttechnika Kft.
Flex Films Europa Kft.
HSA Group Kft.
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság
Magyar Honvédség
Balassagyarmati Fegyház és Börtön
Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
Trenkwalder Recruitment Kft.
Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum

A nógrádi foglalkoztatók mintegy 110 fő jelentkezést várják, a vármegyén kívüli munkaadók és munkaerőkölcsönző cégek pedig közel 40 fő részére kínálnak, többségében vármegyehatáron kívüli munkalehetőséget. A honvédség, a rendőrség és a büntetés-végrehajtás közel 240 fő részére kínál majd álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken.

A megjelenő vállalkozások - többek között - CNC gépkezelő, diplomás ápoló, elektromos karbantartó, építőipari előkészítő mérnök, építőipari szakmunkás, gépkezelő, gépkocsivezető, hegesztő, hentes, karbantartó, konyhai kisegítő, laboratóriumi szakasszisztens, műszakvezető, műtős szakasszisztens, nehézgépkezelő, operátor, pék, reintegrációs tiszt, sales koordinátor, speciális építőgép kezelő, szakács, szociális ápoló és gondozó, targoncavezető, technikus, titkársági referens, út és mélyépítő művezető, varrónő és vezető ápoló munkakörökben ajánlanak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára. A fegyveres testületek és rendvédelmi szervek 10 hónapos kiképzésű rendőrjárőröket, leendő határvadászokat, iskolaőröket, szerződéses katonákat, tartalékos honvédeket, körletfelügyelőket és fegyveres biztonsági őröket keresnek.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínálnak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások között. Az eseményen az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum is bemutatja képzési ajánlatait.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők lesznek. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal