Bátonyterenyén folytatódik a kormányhivatal őszi állásbörze sorozata

2023.10.20. 13:22 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Hagyományos módon minden nógrádi járásban állásbörzéket rendez ősszel az álláskeresők és állást változtatni tervezők részére a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterülete. Októberben és novemberben minden nógrádi járásszékhelyen megrendezi az eseményt a kormányhivatal, Pásztó és Salgótarján után október 25-én Bátonyterenyén kerül sor börzére.

Kép
Állásbörze - 2023 ősz - Bátonyterenye

Az előzetes felmérés alapján a nagyobb térségi munkáltatók közül a salgótarjáni eseményen – többek között – ott lesz munkáltatóként:ű

  • Besser Hungária Kft.
  • Magyarországi Hangszórógyártó Kft.
  • Mátrakonténer Kft.
  • Livita-Dorta Kft.
  • Magyar Honvédség
  • Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet és Balassagyarmati Fegyház és Börtön
  • Nógrád Vármegyei Rendőr-főkaptányság
  • Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály

A Nógrád vármegyei foglalkoztatók közel 40 fő jelentkezést várják; a Magyar Honvédség és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság pedig több mint 200 fő részére kínálnak álláslehetőséget úgy környékünkön, mint az ország más térségeiben található szolgálati helyeken. A vármegyén kívüli foglalkoztatók és vállalkozások közel 95 fő felvételi lehetőségét jelezték.

A megjelenő vállalkozások - többek között - gépbeállító, raktáros, szerszámcserélő, körletfőfelügyelő, körletfelügyelő, fegyveres biztonsági őr, összeszerelő-gépkezelő operátor, szerződéses katona, tartalékos katona, gépkezelő, karbantartó-gépbeállító; 10 hónapos rendőrjárőr, határvadász és iskolaőr munkakörökben ajánlanak elhelyezkedési lehetőségeket a szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők és állásváltoztatást tervezők számára.

A börzén megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínálnak álláslehetőséget a kiállítók, valamint részmunkaidős ajánlatok is szerepelnek a betölthető állások között. A programokon az ingyenes szakképzéseket biztosító vármegyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum és a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Többcélú Szakképző Intézménye mutatják be a képzési ajánlataikat.

A munkáltatók állásajánlatai mellett a foglalkoztatási szolgálat aktuális vármegyei álláslistája, a különféle szolgáltatások, továbbá az Európai Uniós programok adta támogatási lehetőségek tájékoztatói is elérhetők lesznek. A foglalkoztatási szolgálat munkatársai egyben segítséget is nyújtanak a jelentkezési szándék leadásában a munkáltatók felé.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal