Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

„Egyetemválasztó” segítség a Karrierbörzén

2024.10.17. 17:27 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

A végzős középiskolásoknak szervezett Karrierbörzével folytatódott Nógrád vármegyében a már huszonharmadik alkalommal szervezett pályaválasztási kiállítássorozat a salgótarjáni sportcsarnokban. A rendezvénysorozat hiánypótló funkciót tölt be abban az értelemben, hogy egy helyen, egyszerre több mint húsz egyetem, illetve egyetemi kar ajánlatával ismerkedhettek meg a megye minden pontjáról érkező középiskolások, a hamarosan felsőoktatási intézményt és első munkahelyet választó fiatalok.

Kép
Karrierbörze 2024 ősz 2 Óbudai Egyetem
Karrierbörze 2024 ősz 2 Szabó Sándor Székyné Sztrémi Melinda Tamási Ildikó

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának rendezvénysorozata második napján a középiskolás továbbtanulni, illetve elhelyezkedni vágyó fiatalokat dr. Szabó Sándor főispán köszöntötte, jelezve: egyszerre vannak irigylésre méltó helyzetben, hiszen ők választhatnak, és nehéz döntés előtt, hiszen szinte még gyerekfejjel kell eldönteniük életük egyik legfontosabb „hogyan tovább?”-ját. „Karrierbörze”, melyen az ország nagy egyetemei és a vármegye jelentős foglalkoztatói vesznek részt kiállítóként.

A karrierbörzén a fiatalok 23 jelentős felsőoktatási intézmény, az ország nagy egyetemei standjain találkozhatnak leendő felsőoktatási intézményükkel, és szerezhetnek fontos információkat az aktuális képzési kínálatról akár személyes kérdésekkel, akár az egyetemek bemutatkozó előadásainak megtekintése közben.

Azoknak a pályakezdő fiataloknak, akik a továbbtanulás helyett már a munkaerő-piacon való elhelyezkedést fontolgatják, az eseményen lehetőségük van személyesen felvenni a kapcsolatot az állásajánlattal megjelenő kiállító munkáltatókkal; a továbbtanulni vágyók pedig képet kaphatnak arról, hogy a vármegyében milyen álláslehetőségek várják a diplomával visszatérő pályakezdőket.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal