Miniszteri köszönőleveleket adtak át az egykori polgármestereknek

2024.10.21. 20:37 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszönőleveleit vehették át azok a Nógrád vármegyei polgármesterek, akik október 1-jétől már nem folytatják településvezetői munkájukat. Az elismeréseket dr. Szabó Sándor főispán és Skuczi Nándor, Nógrád Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke ünnepélyes keretek között adta át Salgótarjánban a megyeházán, megköszönve a közösségért végzett áldozatos munkát a polgármestereknek.

Kép
Dr. Szabó Sándor
Skuczi Nándor
A kitüntetettek

Nyitó beszédében dr. Szabó Sándor köszöntötte azokat a – ma már egykori – településvezetőket, akik saját döntésükből, vagy a júniusi választást követően a választók akaratából októbertől már nem vezetik önkormányzatukat. Mint elmondta: az elmúlt időszakban mindegyikükkel személyes jó kapcsolatot alakított ki látogatásai nyomán. Azoknak, akik a választók akarata nyomán nem vezetik már településüket, személyes példája alapján kifejtette: ne vereségként fogják fel a helyzetet. A főispán azt kívánta nekik: válasszák akár a jól megérdemelt pihenést, vagy koncentráljanak az új feladatokra, mindenképpen leljék örömüket abban.

Skuczi Nándor a közösen elért sikerekre, a megye településein megálmodott, majd létrehozott fejlesztésekre emlékeztetett, amelyekkel egy még élhetőbb Nógrád megyét hoztak létre a települések a vármegyei önkormányzattal partnerségben. Megköszönte a közjó szolgálatért tett erőfeszítéseiket, s abbeli reményét fejezte ki, hogy gyermekeink, unokáink is Nógrád vármegyét választják majd lakóhelyükül.

Ezt követően dr. Szabó Sándor és Skuczi Nándor közösen adták át Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter köszönőlevelét azoknak a polgármestereknek (összesen 37 ilyen van a megyében), akik nem folytatják tovább településvezetői munkájukat.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal