Nógrád vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

2023.05.25. 14:48 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Nógrád vármegyében öt településen, öt tagban mintegy 69 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. június 27-én. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Kép
Illusztráció! (Fotó: MTI/Varga György)

A kormány által 2015-ben meghirdetett "Földet a gazdáknak!" program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján érhető el. Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást. 

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023. július 14. között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

Nógrád vármegyében – Bér, Csitár, Ipolyvece, Legénd és Magyargéc közigazgatási területén – mintegy 69 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

Az árveréseket a vármegyében 2023. június 27-én, 9 órai kezdettel a Salgótarján, Rákóczi út 36. szám alatti Megyeháza első emeleti Madách Imre dísztermében rendezik meg.

A licitálásra regisztrálni az árverést megelőző munkanapon, 2023. június 26-án, 8 és 12 óra között a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Salgótarján, Május 1. út 41. szám alatti földhivatalának földszinti tárgyalójában lehet majd.

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményt itt olvashatja.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal