Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Szakmaválasztásban segített diákoknak kiállításával a kormányhivatal

2024.10.17. 17:02 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Immár 23. alkalommal szerveztek pályaválasztási kiállítás-sorozatot Nógrád vármegyében, az október 15-i, salgótarjáni rendezvény alapvető fontosságú segítséget nyújt az iskolaválasztás előtt álló általános iskolás fiatalok helyes pályaválasztási döntéséhez. A nagyszabású rendezvénysorozat hiánypótló funkciót tölt be a pályaorientáció területén, a középfokú oktatási intézményt választó fiatalok életében.

Kép
Szakmara fel 2024 osz fodrasz
Szakmara fel 2024 osz keri

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya által megszervezett rendezvénysorozat első eseménye, a „Szakmára fel!” – Pályaválasztási kiállítás a 7-8. osztályos általános iskolás diákokat várt a városi sportcsarnokba. Az esemény színvonalas rendezésében nagy segítséget nyújtott a Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Salgótarjáni Tankerületi Központ, a Balassagyarmati Tankerületi Központ és a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum is.

Skuczi Nándor, Nógrád Vármegye Önkormányzata Közgyűlésének elnöke több száz, a pályaválasztás időszakát élő diák előtt nyitotta meg a rendezvényt, amelyen a hetedik-nyolcadikosok testközelből ismerkedhettek meg a megye szakképző intézményeinek, gimnáziumainak kínálatával, akár személyes élményekkel is elősegítve a legjobb döntés meghozatalát. Idén ugyanis - az eddigitől eltérően - a kiállító intézmények a küzdőtér közepén egy szakmai piactéren ismertették meg és mutatták be látványos és akár kipróbálható formában a látogatóknak a náluk tanulható szakmákat.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal