Széles álláshely-kínálat a megyeszékhelyen

2024.10.20. 20:50 | Nógrád Vármegyei Kormányhivatal

Hosszú évek hagyományaként rendezte meg az állás- és képzési börzéjét a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya a megyeszékhelyen; a városi sportcsarnokban életre keltett expón 33 kiállító várta a munkalehetőséget, vagy átképzést kereső érdeklődőket.

 

Kép
Állásbörze St 2024 ősz esemény
Állásbörze St 2024 ősz esemény
Állásbörze St 2024 ősz esemény
Állásbörze St 2024 ősz esemény

A sportcsarnok küzdőterén 27 munkáltató mutatta be tevékenységét és azokat a munkaköröket, amelyekben akár azonnali foglalkoztatást is tudott biztosítani, mellettük négy képző intézmény és két további társosztály (a családtámogatási és társadalombiztosítási, illetve a rehabilitációs) várta a kérdéssel hozzájuk fordulókat.

Becsó Zsolt, Nógrád vármegye országgyűlési képviselője megnyitójában utalt arra: sikeres időszak az elmúlt tíz a foglalkoztatás területén, hiszen 3,7 millióról 4,7 millióra nőtt a foglalkoztatottak, megyénkben pedig felére csökkent az álláskeresők száma.

Az október 17-i, salgótarjáni állásbörzén a megyében 224, megyén kívül 72 álláslehetőséget mutattak be, emellett a rendőrség és a honvédség további 285 álláshelyet kínált, így közelt hatszáz hely várta az érdeklődő álláskeresőket.

A foglalkoztatási osztály postai, illetve elektronikus úton közel háromezer álláskeresőt értesített ki, közülük több hatszázan személyesen meg is jelentek a salgótarjáni állásbörzén, amelyen megváltozott munkaképességű és nyugdíjas munkavállalóknak is kínáltak állást, de részmunkaidős ajánlatok is szerepeltek a betölthető állások között. A programon az ingyenes szakképzéseket biztosító megyei szervezetek közül a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum mutatta be a képzési ajánlatait.

Forrás: Nógrád Vármegyei Kormányhivatal