...

Hogyan igényelhet egészségügyi utazási költségtérítési támogatást?

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. február 22. 09:28

Minden érvényes egészségbiztosítással rendelkező állampolgár jogosult bizonyos esetekben utazási költségtérítésre. Fontos, hogy az igényt a vizsgálat vagy egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor külön jelezni kell.

...

Ismét szervez halőr tanfolyamot a kormányhivatal

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2024. február 15. 11:43

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal 2024. március 20-án halőr tanfolyamot és vizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!

...

Ismét szükséges a mezei pocok elleni védekezés

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2024. február 08. 15:01

Tolna vármegye több térségében jelentősen felszaporodott a mezei pocok állománya. A rágcsáló jelenleg nagy veszélyt jelent az évelő mezőgazdasági és kertészeti kultúrákra, valamint az őszi vetésű szántóföldi növényekre.

...

Szűrővizsgálatokkal a rák megelőzéséért

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2024. február 05. 13:19

Az UICC (Nemzetközi Rákellenes Unió) 2000 februárjában tartotta az első rákellenes világkongresszusát Párizsban, ahol február 4-ét rákellenes világnappá nyilvánították. Ennek a napnak a célja, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a világ összes embere szívében és gondolataiban helyet kapjon. A figyelemfelhívás napjainkban még aktuálisabb, mint korábban.

...

Most érdemes kérni az influenza és a koronavírus elleni védőoltásokat

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2024. január 31. 11:25

Bár az influenza és már a koronavírus is az enyhébb lefolyású betegségek közé tartozik, vannak, akikre komoly veszélyt jelenthetnek. Éppen ezért fontos odafigyelnünk a megelőzésre is, a súlyos esetek viszont a legnagyobb valószínűséggel az oltásokkal előzhetőek meg. Fontos újdonság, hogy a legmodernebb koronavírus elleni vakcina már a háziorvosoknál is beadatható, ingyenesen hozzáférhető. A védőoltásokat érdemes most kérni, hiszen a védettség kialakulásához nagyjából két hétre van szükség.

...

A Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el 2024. január 29. és 2024. március 10. közötti időszakban

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2024. január 23. 13:11

A Gemenc Zrt. mint erdőgazdálkodó és mint vadászatra jogosult az erdőről, az erdő védelméről, és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény (a továbbiakban: Erdőtörvény) 94. § (1)-(2) bekezdése értelmében, 2024. január 29. és 2024. március 10. közötti időszakban minden nap 0.00 és 24.00 óra közötti napszakban erdőlátogatási tilalmat rendel el a vagyonkezelésében lévő erdőterület térképen megjelölt részein.

...

Keresőtevékenység mellett is igényelhető a megváltozott munkaképességűek ellátása

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. január 10. 14:52

Már keresőtevékenység mellett is igényelhető a megváltozott munkaképességű személyek ellátása. Januártól az alapösszeg mértéke is emelkedett.

...

Egyszerűbbé vált a kiskorúak személyazonosító igazolvány igénylése

Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium | 2024. január 08. 10:42

Január elsejétől elegendő az egyik szülő jelenléte a 14 év alatti gyerekek személyazonosító igazolványának kiadásához. Az okmányt továbbra is személyesen lehet igényelni az ország bármelyik kormányablakában, de már nem szükséges hozzá mindkét szülő nyilatkozata.

...

Rangos állami kitüntetésben részesült Jantnerné dr. Oszvald Ágnes

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. december 20. 11:15

Kiemelkedő közszolgálati szakmai munkájáért, példamutató emberi és munkatársi magatartásáért, valamint a közjóért hosszú évek óta végzett kiemelkedő tevékenységéért "A Köz Szolgálatáért" díszoklevélben részesült Jantnerné dr. Oszvald Ágnes, a Szekszárdi Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese. Az elismerést a Magyar Kormánytisztviselő Kar részéről Palich Etelka és dr. Jávor András korábbi elnökök, illetve dr. Ugodi Andrea újonnan megválasztott elnök adták át december 15-én.  

...

Továbbképzést tartottak a tolnai állatorvosoknak

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. december 11. 11:21

Az Agrárügyi Főosztály és a Magyar Állatorvosi Kamara Tolna vármegyei szervezete december 6-án továbbképző értekezletet tartott a vármegye állatorvosai részére.