Töltse le mobiljára a Kormányablak alkalmazást! Google Play App Store

...

Folytatódnak a földárverések

Miniszterelnökség | 2023. szeptember 21. 15:10

Újabb 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz az árverések második ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók és a helyi termelők földhöz jutását támogatja.

...

Egy szívünk van, vigyázzunk rá!

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 26. 15:23

A Szív Világszövetség (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre ünneplik meg szeptember végén a Szív Világnapját, amelyhez hazánk az első évtől kezdve csatlakozott. A Tolna Vármegyei Kormányhivatal ezen a héten ingyenes vérnyomásméréssel és tanácsadással segít Szekszárdon, a Dr. Szentgáli Gy. utca 2. szám alatti telephelyén.

...

Közfoglalkoztatási kiállítás és helyi termékek vására Tamásiban

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 06. 14:16

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Tamási Város Önkormányzatával és a Tamási Művelődési Központtal közösen Közfoglalkoztatási Kiállítást szervez Tamásiban 2023. szeptember 14-én, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

...

Rangos elismerésben részesült a Tolna vármegyei főispán

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. szeptember 04. 11:20

Szeptember 1-jén, a Tamásiban megrendezett Vármegyenapon a szolgáltató, ügyfélközpontú közigazgatás megteremtéséért, a helyi társadalom államigazgatásba vetett bizalma erősítéséért végzett magas szakmai színvonalú munkájáért, kiemelkedő és áldozatos társadalmi szerepvállalásáért, a pandémiás és egyéb válságok elleni védekezésben tanúsított tevékenységéért, valamint a vármegye javát szolgáló állami döntések szakszerű és hatékony végrehajtásáért Tolna Vármegyéért díjat vehetett át dr. Horváth Kálmán főispán.

...

Halőr tanfolyamot szervez a Tolna Vármegyei Kormányhivatal

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 28. 14:38

Tolna Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Vadászati, Halászati és Földművelésügyi Osztálya halőr tanfolyamot és vizsgát szervez. A tanfolyamon való részvétel feltétele a vizsgának!  Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 21.

...

Már Horvátországban is terjed az afrikai sertéspestis

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 28. 14:28

Házisertés-állományokban is igazolták az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét Horvátországban. A magyar állategészségügyi hatóság megerősíti járványvédelmi intézkedéseit, hogy minimalizálja a vírus behurcolásának kockázatát. Az élénk turisztikai forgalom miatt azonban a lakosság részéről is elengedhetetlen a fokozott óvatosság, többek között a Nébih arra kéri az utazókat, ne hozzanak haza sertés eredetű húskészítményeket.

...

Részleges erdőlátogatási tilalom a gemenci erdőkben

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 25. 10:29

Tájékoztatjuk a Tisztelt Erdőjárókat, hogy a Gemenc Zrt. 2023.  augusztus 28 - szeptember 30-ig részleges erdőlátogatási tilalmat rendelt el. Az érintett területek 9:00 és 15:00 óra között látogathatók.

...

Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 18. 11:49

A vízminőség helyreállásával, a mai nappal kezdődően újból lehet látogatni a Fadd-Dombori I. és II. számú strandot.

...

Aktuális pollenhelyzet Szekszárdon és környékén (32. hét)

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 16. 11:05

Szekszárdon 2023-ben a Tolna vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az Országos Aerobiológiai Monitorozás keretében 2023. január 30-án, az 5. héten helyezte üzembe a pollencsapdát – hasonló időszakban, mint az előző években. A csapda üzembe helyezése óta folyamatosan működik.

...

Fürdőzési tilalmat rendeltek el két tolnai strandon

Tolna Vármegyei Kormányhivatal | 2023. augusztus 11. 16:57

Bakteriális szennyezettség miatt tilos fürdeni a Fadd-Dombori I. és II. strandon augusztus 11-től egészen a vízminőség helyreállásáig.