Kiemelkedő helytállásért kaptak elismerést Tolna vármegye legjobbjai

2024.04.22. 08:58 | Tolna Vármegyei Kormányhivatal

Dr. Horváth Kálmán főispán, a Tolna Vármegyei Védelmi Bizottság elnöke az idei évben is kitüntetésben részesítette azokat, akik kimagaslóan helyt álltak a vármegyében a védelmi felkészítési, gyakorlati, valamint az igazgatási feladatok megvalósításában.

Kép

Tolna Vármegye Védelméért emlékérmet vehetett át:

  • Hollósi Krisztián büntetés-végrehajtási őrnagy, a Tolna Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa, a társszervekkel való együttműködésért és az intézet mozgósítási feladatainak ellátásáért.
  • Huszárné Lukács Rozália, Báta település polgármestere, aki a település vezetőjeként 2010 óta sokat tett a község fejlesztéséért és Báta közbiztonságáért, a lakosság és az anyagi javak védelméért. Polgármesterként kiemelkedően látta el feladatait az árvízi védekezési helyzetekben.
  • Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, aki az egyesület tagjaként, majd később elnökeként tevékenységével az egyesület munkáját támogatja, részt vállalt abban, hogy Tamásiban megépülhetett az új és korszerű tűzoltó laktanya, valamint a Regionális Képzési Központ. Kiemelt feladatának tekinti a testvérvárosok tűzoltóságaival való kapcsolattartást, hivatásának tekinti az önkéntes munkát, példát mutat segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből.
  • Sárossy Endre tűzoltó őrnagy, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálatának megbízott szolgálatvezetője, aki a humán szakterület részéről kiemelkedő teljesítményt nyújtott a járványkezelés, valamint az orosz-ukrán konfliktusból adódó humanitárius feladatok személyügyi biztosítása területén. Széleskörű szakmai tudása, együttműködő-képessége, problémamegoldó készsége kiemelkedő.
  • Tóth Andor, az Országos Mentőszolgálat munkatársa, aki kivonuló mentőtisztként, állomásszakmai felelősként, oktatóként is helyt áll. Kiemelkedően vett részt a járványkezelésben, az utánpótlás képzésében is részt vesz.
  • Dr. Varga András, Szekszárd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Városigazgatási és Rendészeti osztályvezetője, honvédelmi referens, aki munkájával hozzájárult a város közbiztonságának javításához, a lakosság életének biztonságossá tételéhez. Tevékenyen részt vett az ukrán menekültek ellátásának megszervezésében, munkája és hozzáállása példamutató.
  • Róth Antal, a Tolna Vármegyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának munkatársa, aki pályája kezdete óta a közegészségügy és a járványügy területén dolgozott. Nagy gyakorlattal és szakmai tapasztalattal látta el a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges feladatokat: a fertőző betegek otthonában, oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben egyaránt. A betegekkel, egészségügyi szolgáltatókkal, nevelési és oktatási intézményekkel és önkormányzatokkal hatékony és együttműködő kapcsolatot alakított ki és ápolt. Munkáját a pontosság, a hatékonyság és mindenekfelett nagyfokú szakmai elkötelezettség jellemezte, több mint három évtizedes epidemiológiai szakterületen végzett munkája magas színvonalú és példamutató.
Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal