Semmelweis Nap a kormányhivatalban

2022.07.04. 13:58 | Tolna Vármegyei Kormányhivatal

Semmelweis Ignácra, az anyák megmentőjére emlékeztek hagyományosan a Tolna Megyei Kormányhivatal népegészségügyi munkatársai. dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket és beszédében rávilágított Semmelweis Ignác felismerésének máig ható fontosságára.

 

 

Ezt követően dr. Pátri Eszter megyei tisztifőorvos tartott ünnepi megemlékezést, melyben kiemelte, hogy az alapos kézmosás nemcsak a gyermekágyi láz visszaszorításában, de a napjainkban dúló pandémiában is alapvető jelentőséggel bír. Ezt követően a PécsiTudomány Egyetem Kelemen Endre Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulóinak műsora emelte az ünnep hangulatát.

 

Több évtizedes hagyomány, hogy a népegészségügy területén hosszú időn keresztül végzett kiemelkedő szakmai munkát végző munkatárs elismerésére is ekkor kerül sor. Ez évben Péczné Kaszás Lívia, a Paksi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályán dolgozó járásivezető védőnő kapta meg "A Tolna Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja és Megyei Tisztifőorvosa Elismerő Oklevele" kitüntetést.



A díjátadást egy rendhagyó esemény követte, melyre az elmúlt két év mindent felülíró eseménye, a Covid-19 járvány szolgált indokkal. A Tolna Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja és Megyei Tisztifőorvosa együtt adott át emléklapot és plakettet minden,a Covid-19 járvány megfékezésében résztvevő népegészségügyi munkatársnak és a velük napi szinten együtt dolgozó törzshivatali, járási hivatali vezetőnek és informatikai munkatársnak.



A megemlékezés szakmai tapasztalatok megosztásával zárult, melynek felvezetője a Pécsi Tudományegyetem pandémia alatti tevékenységét megörökítő "Együtt 2" című dokumentumfilm adta, mely azt az összehangolt és áldozatos munkát mutatta be, amit a szakembereka járvány kezdete óta végeznek.

Forrás: TMKH Népegészségügyi Főosztály