Semmelweis-napi megemlékezés a Tolna Vármegyei Kormányhivatalban

2024.07.08. 14:21 | Tolna Vármegyei Kormányhivatal

A Tolna Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály a járási hivatalok népegészségügyi osztályaival karöltve évtizedek óta megemlékezik a magyar orvostudomány egyik legkorszakalkotóbb képviselőjéről, Semmelweis Ignácról, akinek szemléletváltást hozó felfedezése alapjaiban változtatta meg a betegellátás orvosi gyakorlatát. Semmelweis születésnapja 1992 óta a magyar egészségügy napja, minden év július elsején megtartott ünnep.

Az ez évi Semmelweis-napi megemlékezést rendhagyó módon a Paksi Atomerőmű látogatásával kötötték össze július 4-én.

Kép

Az ünnepség megnyitójában Dr. Pátri Eszter vármegyei tisztifőorvos köszöntötte a résztvevőket, néhány mondatban kifejezte a népegészségügy és a népegészségügyi hivatás jelenkori szerepét, küldetését, hangsúlyozva helyét a prevencióban, a „nép egészségének” megőrzésében mind a közegészségügyi-járványügyi tevékenységgel, mind az egészségügyi ellátórendszer felügyeletével, és természetesen, a direkt egészségmegőrzési-egészségfejlesztési tevékenységgel. Megköszönte a Tolna vármegyei népegészségügyi szervezetrendszer ez iránt végzett elkötelezett munkáját és kívánt sok sikert, kitartást, szakmai hozzáértést és a „nép egészségügyének szolgálatában áll” küldetés betöltését a jövőre nézve.

Ezt követően adták át „A Főispán és a Vármegyei Tisztifőorvos Elismerő Oklevele” elismeréseket, amelyet idén a két jutalmazott kapott: Dr. Kromerenczkiné Dudás Zsuzsanna, a Szekszárdi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály megbízott osztályvezetője és Rab Mária Katalin, a Dombóvári Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály megbízott osztályvezetője.

A délelőtt további részében a Paksi Atomerőmű üzemi területét és látogatóközpontját tekintették meg munkatársaink. Az ünnepi program lehetőséget kínált a csapatépítő jellegű ünneplésre és egy minden résztvevő számára élményteli nap közös eltöltésére, valamint a szakmai munkavégzésünkhöz is sokban kapcsolódó, nevezetes vármegyei objektum megtekintésének a lehetőségét is biztosította.

 

Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály