Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Tolna vármegye felkészült a télre

2023.10.20. 13:13 | Tolna Vármegyei Kormányhivatal

Többek között a téli időszakra való felkészülésről szóló vízügyi, katasztrófavédelmi és honvédelmi tájékoztatót hallgatták meg a Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság 2023. évi második soros ülésén.

A testület – amelynek elnöke Dr. Horváth Kálmán főispán – az október 19-i őszi ülésén összesen 11 napirendi pontot tárgyalt.

A vármegye felkészült többek között az esetleges rendkívüli téli időjárás események kezelésére, melyekről Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató tájékoztatta a bizottság tagjait.

Honvédelmi témában Német Andor alezredes, a Magyar Honvédség 3. Hadkiegészítő és Toborozó Központ Parancsnoka nyújtott tájékoztatást a Védelmi Bizottság feladatait érintő gazdasági anyagi szolgáltatások aktuális kérdéseiről, feladatairól.

A 2023-as évet értékelte és a 2024-es évi influenzaszezonra történő felkészülés feladatairól írásban tájékoztatta a bizottság tagjait Dr. Pátri Eszter vármegyei tisztifőorvos.

A Tolna Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elfogadta a 2024-es évre vonatkozó feladat és pénzügyi tervét is, amely alapján kiemelt figyelmet fordít a vármegyében élők biztonságának növelésére és az esetlegesen kialakuló rendkívüli helyzetek kezelésére.

Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal