Új bölcsőde épül Bátán

2023.03.27. 10:18 | Tolna Vármegyei Kormányhivatal

Mintegy 380 millió forintos TOP PLUSZ pályázati forrásból tizennégy férőhelyes bölcsőde épül Bátán. A projekt nyitórendezvényét 2023. március 23-án tartották a beruházás leendő helyszínén, ahol dr. Horváth Kálmán főispán köszöntötte a meghívottakat.

 

Uniós és hazai forrásból Tolna vármegye számos településén épültek, épülnek óvodák és bölcsődék, amelyek a vidék népességmegtartó képességének első feltételét jelentik.  A beruházásoknak köszönhetően a vidéken élő családok a gyermekeik számára is megtalálják azokat az alapvető szolgáltatásokat, amelyek boldogulásukat, fejlődésüket helyben biztosítják – emelte ki köszöntőjében dr. Horváth Kálmán. A kormány családpolitikájával összhangban az önkormányzat is kiemelt figyelmet fordít a családok támogatására, melynek fontos mérföldköve az új bölcsőde – méltatta a beruházás jelentőségét a főispán.

Huszárné Lukács Rozália, a község polgármestere kiemelte, hogy a jövőben a gyermeklétszám növekedése várható, így szükségessé vált az óvoda mellett egy kisdedóvó kialakítása is. Az önkormányzat elkötelezett a dolgozó szülők támogatása iránt, ezért a jelenleg az óvoda épületében lévő bölcsődét az új épületbe költöztetik majd, így az óvodában felszabaduló csoportszoba a növekvő gyermeklétszámot fogja kiszolgálni.

Az önkormányzat a településen élő kisgyermekes családok igényeit figyelembe véve építi meg az új intézményt, amely a tervek szerint 2024 tavaszára készül el.

Forrás: Tolna Vármegyei Kormányhivatal