Véget ért az idei parlagfű szezon

2022.10.28. 08:08 | Veszprém Vármegyei Kormányhivatal

Az idei parlagfű szezon véget ért. Az elkövetkezendő időszakban a parlagfű virágporának mennyisége országszerte jellemzően az alacsony tartományban marad, tüneteket okozó további pollenkoncentráció nem várható.

Napjainkban sajnos egyre több ember életét megkeseríti a parlagfű szezon, így ebben az időszakban különösen fontos feladat a parlagfű elleni védekezés. Az állampolgárok védelme érdekében mindent meg kell tennünk azért, hogy felszámoljuk a parlagfűvel fertőzött területeket.

Kép
Parlagfű

A kormányhivatal Földhivatali Főosztálya az idei évben 2022. májusától 2022 október közepéig folyamatosan végezte a parlagfüves területek felderítését és felszámolását.
Külterületen a kormányhivatal, belterületen a jegyző jár el. Munkatársaink a terepi ellenőrzések során összesen csaknem 179 000 hektár területet ellenőriztek, míg a légi felderítések alkalmával ellenőrzött terület nagysága mintegy 335 000 hektár volt.
A parlagfűvel fertőzött területek valamennyi esetben bemérésre kerültek és elvégezték a szükséges intézkedéseket.
Idén augusztus második felében és szeptemberben tetőzött a fertőzöttség és a pollenszórás, amely ezt követően fokozatosan csökkent, majd alacsony mértékűvé vált.

Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal