Töltse le mobiljára a Kormányablak alkalmazást! Google Play App Store

...

Folytatódnak a földárverések

Miniszterelnökség | 2023. szeptember 21. 15:10

Újabb 10 hektár térmértéket meghaladó földrészletek kerülhetnek a gazdákhoz az árverések második ütemében. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdálkodók és a helyi termelők földhöz jutását támogatja.

...

Árvízi védekezést gyakoroltak a Magyar Vöröskereszt munkatársai

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. szeptember 28. 17:06

Nemrég adtunk arról hírt, hogy közel százhetven munkatársunk vett részt azon az elsősegélynyújtó tanfolyamon, amelyet a Vöröskereszt munkatársai tartottak Budapest Főváros Kormányhivatala munkatársainak. Most fordult a kocka, hiszen a Vöröskereszt kollégái tanulhattak bele az árvízvédelembe – a gyakorlatot Budapest Főváros Védelmi Bizottsága szervezte.

...

Nagy Lajos ezredes a BFVB új elnökhelyettese

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. szeptember 28. 11:28

Megkezdte szolgálatát Budapest Főváros Védelmi Bizottságának új elnökhelyettese. Nagy Lajos ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Igazgatási Főosztályának megbízott főosztályvezetője elmondta, hogy a BFVB elnökhelyetteseként kiemelt célja a honvédelem ügyének tovább erősítése a társadalomban.

...

Közel százhetven munkatársunk vett részt az elsősegélynyújtó tanfolyamon

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. szeptember 26. 13:19

Budapest Főváros Kormányhivatala vezetése kiemelt figyelmet fordít a biztonságtudatosság erősítésére, ezért is valósult meg egy elsősegélynyújtás tanfolyamsorozat a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Magyar Vöröskereszt szervezésében a kormányhivatal munkatársai számára.

...

Országos Főigazgatói Értekezlet: cél a digitális közigazgatás fejlesztése

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. szeptember 19. 16:43

Az e-közigazgatás továbbfejlesztése volt a kormányhivatalok budapesti Főigazgatói Értekezletének központi témája. Sára Botond főispán hangsúlyozta, hogy az egyre szélesedő elektronikus ügyintézési lehetőségek tovább erősítik a kormányhivatalok szolgáltató szemléletét.

...

Munkatársunk is részt vett a törökországi mentésben

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. szeptember 19. 14:56

Büszkék vagyunk Adamoczky György kollégánkra, aki elismerő oklevelet vehetett át Menczer Tamás államtitkártól a Törökországban végrehajtott mentőexpedíció során végzett áldozatos munkájáért. Köszönjük az ő, és minden magyar orvos és barlangi mentő munkáját.

...

Ingyenes az új időpontfoglalási lehetőség a gépjármű műszaki vizsgára

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. augusztus 29. 17:06

A közúti járművek műszaki vizsgálatára való bejelentkeztetése érdekében 2023. július 28-án a kormányablakok időpontfoglaló felületéhez hasonló megjelenésű, az ügyfelek számára közvetlen foglalási lehetőséget jelentő rendszer indult el. Ez a felület lehetőséget biztosít az ügyfelek részére az önálló időpontfoglaláshoz valamennyi, közlekedési hatóság által üzemeltetett vizsgálóállomására.

...

Egy uniós projektnek köszönhetően immár több mint 230 ügytípusban lehet digitálisan is intézkedni

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. augusztus 28. 10:59

A KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 „Az adminisztratív terhek csökkentése” című konstrukció keretén belül az Európai Unió által finanszírozott, 13,6 milliárd forint összköltségű, vissza nem térítendő, 100% támogatási intenzitású, a Miniszterelnökség vezetésével megvalósuló „EKEIDR egységes irat- és folyamatkezelő rendszer területi közigazgatásra történő kiterjesztése” című projekt lehetőséget biztosít országosan az állampolgárok és a vállalkozások számára számos kormányhivatali ügy elektronikus ügyintézésére, megkönnyítve ezzel az ügyek indítási módját.

...

Óriási informatikai fejlesztés valósult meg a kormányhivatalokban

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. augusztus 28. 10:46

Valamennyi kormányhivatalon belüli és a más államigazgatási szervek közötti ügyintézés folyamatát, másrészt az egységes területi államigazgatás optimalizált és elektronikus ügyintézés fejlesztését eredményezték a 2023 júniusában lezáruló informatikai fejlesztések.

...

Emelt létszámmal ellenőrzi tovább a taxisokat a fővárosi kormányhivatal az atlétikai világbajnokság alatt

Budapest Főváros Kormányhivatala | 2023. augusztus 22. 19:32

A budapesti atlétikai világbajnokság szervezőinek kérésre és az utasok érdekében megduplázta a személyszállítási szolgáltatók ellenőrzésében részt vevő munkatársai számát a fővárosi kormányhivatal a sportesemény idején.