Árvízi védekezést gyakoroltak a Magyar Vöröskereszt munkatársai

2023.09.28. 17:06 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Nemrég adtunk arról hírt, hogy közel százhetven munkatársunk vett részt azon az elsősegélynyújtó tanfolyamon, amelyet a Vöröskereszt munkatársai tartottak Budapest Főváros Kormányhivatala munkatársainak. Most fordult a kocka, hiszen a Vöröskereszt kollégái tanulhattak bele az árvízvédelembe – a gyakorlatot Budapest Főváros Védelmi Bizottsága szervezte.

Kép
BFVB Magyar Vöröskereszt árvízvédelmi gyakorlat

A Vöröskereszt munkatársai megtanulták, hogyan kell szakszerűen homokzsákot tölteni és nyúlgátat építeni. A felkészítésen a gyakorlati fogások mellett elméleti oktatást adott a résztvevőknek Gudor István tűzoltó alezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség polgári védelmi felügyelője. Mindez pedig egy valós árvízi védekezési helyzetben jelent majd segítséget a feladatok hatékony végrehajtásában.

Budapest Főváros Védelmi Bizottsága indította útjára a „Védjük meg közösen a fővárost” elnevezésű eseménysorozatát, amelynek keretében Budapest és a lakosság biztonságtudatosságát és a nemzeti ellenállóképességet kívánja erősíteni.

Forrás: BFKH Sajtó