Eredményes akció a közlekedés biztonságáért

2024.02.15. 09:37 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A közlekedés és az abban résztvevők biztonságának fokozását tűzte ki az a közös akció, amelyben részt vett a Fővárosi Kormányhivatal mellett a Pest Vármegyei Kormányhivatal, a Csepeli Önkormányzat, valamint a XXI. Kerületi Rendőrkapitányság. A február közepén tartott kétnapos ellenőrzés során az esetek közel 60 százalékában tártak fel hiányosságokat az ellenőrök, négy esetben a gépjárművek műszaki érvényességét is törölték.

A Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály Pest Vármegyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályával, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Közterület-felügyeletével, valamint a XXI. kerületi Rendőrkapitányság bevonásával közös közlekedésbiztonsági akciót hajtott végre 2024. február 13-án és 14-én Csepelen. A közlekedés és utasbiztonság érdekében végrehajtott ellenőrzések során 32 jármű és járművezető vizsgálatát végezték el, hiányosságot 19 esetben tártak fel, melyből 4 esetben a járművek műszaki érvényességének törlésére is sor került, illetve 13 esetben műszaki szemlére rendeltek be szabálytalan járműveket.

Budapest Főváros Kormányhivatala napi szinten ellenőrzi a főváros területén közlekedő gépjárműveket a közeledésben résztvevők biztonságának fokozása érdekében.

Forrás: BFKH Sajtó