GÜP Szakmai Fórumot rendeztek Budapesten

2023.07.06. 14:35 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Gépjármű Ügyintézési Pontokkal kapcsolatos jó gyakorlatokról és szakmai fejlesztési lehetőségeiről egyeztettek a Miniszterelnökség, valamint a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok munkatársai Budapesten.

Budapest Főváros Kormányhivatala és a Pest Vármegyei Kormányhivatal 2016-ban szinte egyszerre azonosította azon piaci igényeket, amelyek eredményeként külön ügyfélszolgálatot alakított ki a nagy gépjárműparkot kezelő — elsősorban flottakezelő, gépjármű-értékesítő — cégek számára.

A 2018-ban létrehozott, dedikált Gépjármű Ügyintézési Pontokon jellemzően, az új autó első magyarországi forgalomba helyezése, valamint a kereskedések által vásárolt vagy beszámított használt járművek átírásával keletkező ügyeket tudják egy helyen, gyorsan és kényelmesen intézni céges ügyfelek.

A GÜP ügyfélszolgálatok létrehozásának járulékos előnye, hogy a cégek számára külön helyszínen intézhető gépjárművel kapcsolatos ügyek tehermentesítik a kormányablak ügyfélszolgálatokat és pozitív hatással vannak az ügyintézési időkre, az állampolgári ügyfélélményre, hiszen a várakozási idők is nagymértékben csökkenek.

„A GÜP Szakmai Fórum kiváló alkalmat biztosít minden vármegyei kormányhivatal számára, hogy megismerjék az elmúlt évek során felhalmozott tapasztalatokat, a kialakított jó gyakorlatokat és azokat saját gyakorlatukba átemeljék a szolgáltatás színvonalának további emelése érdekében” — mondta el a rendezvény kapcsán dr. Uzsák Katalin, a Miniszterelnökség területi közigazgatás működtetéséért felelős helyettes államtitkára.

A 2023. július 6-án Budapest Főváros Kormányhivatalában rendezett GÜP Szakmai Fórumon a hivatal szakemberei Pest, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, valamint Baranya vármegye kollégáival közösen vették át az elmúlt 5 év tapasztalatait és az ügyintézési pontok további fejlesztési lehetőségeit.

„Bízunk benne, hogy a most első ízben szervezett GÜP Szakmai Fórum egy sikeres és hasznos kezdeményezésként jó platformot biztosít a jövőben a hasonló szakmai programok szervezéséhez, úgy Budapesten, mint a többi vármegyében országszerte” — tette hozzá a rendezvényen dr. Domokos Péter, a Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkári Kabinet munkatársa.    

A Gépjármű Ügyintézési Pontok sikerét igazolja, hogy míg 2021-ben a gépjármű ügyintézések száma 2,8 millió volt, addig 2022-ben ez a szám már 3,1 millióra emelkedett, ami az összkormányablak ügyintézések 20%-át teszik ki országosan.

Forrás: BFKH Sajtó