Árvízvédelmi telefonvonal: 06 80/204-240

Immár 1000 kormánytisztviselő kapott árvízvédelmi kiképzést

2023.06.13. 15:05 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Második alkalommal, újabb 500 kormánytisztviselő munkatársunk vett részt a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett árvízvédelmikiképzésen.

Kép
Budapest Főváros Kormányhivatala

Sára Botond főispán kezdeményezésére további 500 kormánytisztviselő munkatársunknak tartott alapszintű árvízvédelmi kiképzést Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A 2023. június 2-án tartott gyakorlat a második ilyen alkalom volt, korábban 2023. május 19-én már 500 munkatársunk részt vett a kiképzésen, amelynek célja a védekezési feladatokban érintett támogató, együttműködő szervek állományának gyakorlati továbbképzése a fővárosi védvonalakon esetlegesen kialakuló árvízi jelenségekről és azok kezeléséről.

Az eseményen részt vett Sára Botond főispán, a BFVB elnöke, Mészár Erika, a kormányhivatal főigazgatója, a BFVB általános elnökhelyettese és Lipták Attila tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, egyben a BFVB katasztrófavédelmi elnökhelyettese.

Kép
Budapest Főváros Kormányhivatala

Sára Botond főispán kiemelte, hogy az az 1000 kormánytisztviselő, akik most és korábban részt vettek a kiképzéseken megbízható és hatékony támogatást és segítséget nyújthatnak egy esetleges árvízi helyzetben a katasztrófavédelemnek.

Forrás: Budapest Főváros Kormányhivatala