Kiemelt ellenőrzéseket végez a fővárosi kormányhivatal a Sziget Fesztivál ideje alatt

2024.08.06. 10:23 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A résztvevők biztonsága érdekében kiemelt ellenőrzéseket végez Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) a Sziget Fesztivál ideje alatt.

Kép

A kormányhivatal szakemberei főként a fesztivál területére kitelepült vendéglátó egységeket, illetve ajándék-ruha értékesítési helyeket vizsgálják, de együttműködnek a munkaügyi hatósággal és a személyszállítási szolgáltatás ellenőrzése keretében a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) is.

A BFKH munkaügyi ellenőrei a fesztivál kezdete előtti építkezést vizsgálják, valamint főleg azt, hogy a cégek betartják-e a munkaidőre, pihenőidőre és munkajogviszonyokra vonatkozó szabályokat. A közlekedésfelügyeleti szakterület a Budapest Közlekedési Központ, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a fogyasztóvédelem, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a 13. Kerületi Közterület-felügyelet munkatársaival végeznek átfogó hatósági ellenőrzéseket. Ezek során a hatóságok vizsgálják a taxi-vállalkozások, gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát, hogy az utasok számára biztosított legyen a magas színvonalú szolgáltatás.

A kormányhivatal munkatársai folyamatosan ellenőrzik az általános higiénés körülményeket is, így többek közt vizsgálják a mosdók, illemhelyek, ivóvíz-vevő helyek állapotát és a hulladékkezelés módját.

Forrás: BFKH Sajtó. Fotó: szigetfestival.com