Közel 100 életet mentettek meg a kormányhivatal munkatársai

2024.01.26. 10:18 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A legtöbben tudják, hogy a véradás mennyire fontos. A napokban a Budapest Főváros Kormányhivatala Váradi utcai telephelyén szerveztek véradást, ahol a kormánytisztviselők 99 életet „mentettek meg”, sokan közülük első véradók voltak.

Kép
BFKH Sajtó véradás1

A sokak számára jól ismert szlogen, az „Adj vért, ments meg három életet” is bizonyítja, mennyire fontos a véradás. Szerdán a BFKH kormánytisztviselői 99 életet mentettek meg: 33 eredményes véradás valósult meg.

„Szép számmal akadtak első véradók is, összesen 21-en életükben először vállalkoztak erre a nemes feladatra” – tudtuk meg Sági Norberttől, az Igazságügyi Főosztály vezetőjétől.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Fővárosi Vöröskereszt munkatársai a Budapest Főváros Kormányhivatal Váradi utcai telephelyén szerdán tartották a véradást. A Kormányhivatal részéről az Igazságügyi Főosztály, Hatósági és Oktatási Főosztály, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztály, Gyámügyi Főosztály és a III. kerületi Hivatal munkatársai voltak azok, akik vérüket adták a nemes célért.

 

Forrás: BFKH Sajtó