Közel száz fővel tovább erősödött a kormányhivatal

2023.12.13. 12:32 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A Fővárosi Kormányhivatal minden erejével azon dolgozik, hogy a budapestiek ügyintézését minél gyorsabbá, könnyebbé tegye. Ennek érdekében 82 új munkatársunk tette le esküjét december 13-án, akik egyebek mellett a Nyugdíjbiztosítási, a Foglalkoztatási, az Egészségbiztosítási, a Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztályra érkeztek.

– Nagy, szerteágazó szervezet és közösség a miénk, és a visszajelzések alapján jól végezzük a munkánkat. Alapvetően feladatunk a köz szolgálata, ezért azt kérem a munkatársaimtól,hogy olyan alaposan, empátiával és olyan kiemelt odafigyeléssel intézzék a hozzánk forduló emberek ügyeit, mintha a sajátjukról lenne szó. Célunk, hogy tovább növekedjen ügyfeleink elégedettsége – ez jelenleg is egy jó szám, Budapesten 85 százalék feletti –, s kérem, hogy a jövőben ennek szellemében végezzék a munkájukat – mondta Sára Botond.

A főispán kiemelte: január elsejétől Navracsics Tibor korábbi tárca nélküli miniszterhez kerül a területi közigazgatás ügye az újonnan létrejövő Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumban. Navracsics Tibor 2010 után látott hozzá a jelenleg működő közigazgatási rendszer kialakításához azzal a fő céllal, hogy az ügyeikkel az államhoz forduló állampolgárok minél gyorsabban, egyszerűbben tudják intézni azokat. – Ehhez kért a közigazgatásban dolgozó kormánytisztviselőktől együttműködést és partnerséget, s erre kérem én is most Önöket – tette hozzá Sára Botond.

Forrás: BFKH Sajtó