Közel százhetven munkatársunk vett részt az elsősegélynyújtó tanfolyamon

2023.09.26. 13:19 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Budapest Főváros Kormányhivatala vezetése kiemelt figyelmet fordít a biztonságtudatosság erősítésére, ezért is valósult meg egy elsősegélynyújtás tanfolyamsorozat a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Magyar Vöröskereszt szervezésében a kormányhivatal munkatársai számára.

Kép
Elsősegély

Többek között az újraélesztés, sebkötözés, stabil oldalfektetés és a defibrillátor-használat fogásait sajátították el kollégáink azon a munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamon, amelyet Budapest Főváros Védelmi Bizottságának Titkársága szervezett. A képzésen a szakmai tudást a Magyar Vöröskereszt biztosította és 165 kollégánk vérteződött fel életmentő képességekkel, amelyeket bárhol, bármikor tudnak kamatoztatni.

A Fővárosi Kormányhivatal kiemelt figyelmet fordít a biztonságtudatosság erősítésére és a nemzeti ellenállóképesség fokozására, tevékenységét a lakosság védelmének folyamatos szem előtt tartásával végzi. Ennek szellemében korábban ezer kormányhivatali munkatársunk vett részt árvízvédelmi kiképzésen, ahol olyan tudást szereztek, amivel eredményesen és hatékonyan tudják segíteni a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkáját egy esetleges budapesti árvíz során, az operatív védekezésben.

Forrás: BFKH Sajtó