Szakmai együttműködés az eredményesebb fogyasztóvédelemért

2024.09.11. 13:58 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Együttműködési megállapodást kötött a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ), valamint Budapest Főváros Kormányhivatala.

Kép
dr. Farkas Norbert főosztályvezető (BFKH Fogyasztóvédelmi Főosztály) és dr. Berényi János elnök (VJASZSZ)
dr. Farkas Norbert főosztályvezető (BFKH Fogyasztóvédelmi Főosztály) és dr. Berényi János elnök (VJASZSZ)

A Fővárosi Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága budapesti illetékességi területén számos termékbiztonsági és -megfelelőségi ellenőrzésével összefüggő feladatokat lát el. Fontos, hogy az európai uniós jog hatálya alá tartozó termékek megfeleljenek az egészségre, a biztonságra, a fogyasztóvédelemre és egyéb közérdekre vonatkozó követelményeknek.

A VJASZSZ a vám, jövedéki és adóügyi szolgáltatásokat nyújtó, vagy ilyen tevékenységet végző gazdálkodók szakmai-érdekegyeztető szervezete. Céljuk egyesíteni és összehangolni az érintett gazdálkodók, szakértők, tanácsadók, ügyintézők és szolgáltatók munkáját, tagjaik között nagy számban találhatók olyan cégek, amelyek tevékenységüket az Európai Unió harmadik országos vámhatárán, vagy belterületen végzik.

A közelmúltban aláírt megállapodás célja alapvetően a harmadik országból származó termékek vonatkozásában is a fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti szabályok minél szélesebb körben való megismertetése.

Forrás: BFKH Sajtó