Szorosabb együttműködés a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Fővárosi Kormányhivatal között

2023.11.14. 13:14 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel kötött hosszú távú megállapodás új szintre emeli az egyetem és kormányhivatal korábbi kapcsolatát, valamint minőségi szakmai és pénzkereseti lehetőségeket kínál a hallgatóknak – mondta dr. Sára Botond főispán.

Budapest Főváros Kormányhivatala már közel 10 éve működik együtt a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel, az elmúlt években a hivatal többek közt gyakorlati helyszínt is biztosított a hallgatóknak.

Már korábban felmerült dr. Sára Botond főispán részéről, hogy az egyetemmel szorosabbra fűzze a hivatal kapcsolatait: így szakmai és foglalkoztatási programot, ezzel pénzkereseti lehetőséget is biztosítson a hallgatók számára.

Többek között erről írt alá részletesebb együttműködési megállapodást dr. Sára Botond és dr. Kuminetz Géza rektor, dr. Szabó István rektorhelyettes, dr. Birher Nándor, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, dr. Komáromi László, a Jog- és Államtudományi Kar dékánja és dr. Mészár Erika, a kormányhivatal főigazgatója jelenlétében 2023. november 14-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Rektori Hivatalában.

A megállapodás a két intézmény közötti együttműködés új rendszerét foglalja magában: további szakmai gyakorlatokat, foglalkoztatási programokat, az oktatási portfólió kibővítését, közös projektek és pályázatok kidolgozásának lehetőségét, közös karrier- és állásbörzék szervezését, illetve azokon való részvételt.

– A célunk az, hogy a hallgatókat, a jövő kormánytisztviselőit, már most megismertessük a kormányhivatallal, valamint a munka világával, és az egyetemi éveik alatt pénzkereseti lehetőséget biztosítsunk számukra – hangsúlyozta dr. Sára Botond főispán.

 

Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye IDE kattintva olvasható.

Forrás: BFKH Sajtó