Több mint 130-an segítettek a Kormánytisztviselői Véradó Héten

2023.11.21. 13:28 | Budapest Főváros Kormányhivatala

A hagyományoknak megfelelően az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve idén is segíthetnek a minisztériumok és kormányhivatalok dolgozói az életmentésben a Kormánytisztviselői Véradó Héten.

Kép
Véradás stock

A program célja a minisztériumok és kormányhivatalok részvételével az összkormányzati véradás hagyományának fenntartása. A véradásnak Budapest Főváros Kormányhivatala adott otthont, ahol 132 kolléga nyújtott példaértékű segítséget, hozzájárulva a mindennapi gyógyítás, életmentés sikerességéhez.

 

„Nagyszülőként azért adtam vért, mert szomorúan hallom, hogy mennyire kevés vér áll rendelkezésre a rászoruló beteg kisgyermekeknek, anyukáknak. Külön köszönet a kormányhivatalnak, hogy itt helyben lehetőséget teremt erre a társadalmilag nagyon fontos eseményre!” – mondta Juhász Jolán munkatársunk, a Jogi és Koordinációs Főosztály Szervezési Osztályáról.

 

Hámori Balázs Ferenc (Nyugdíjbiztosítási Főosztály, Nyugdíjmegállapítási Osztály) is a véradók közt volt, mint kifejtette: a társadalmi felelősségvállalás, hogy segítsünk másoknak, mindig is fontos volt számára. „A véradás ennek szerintem egy nagyon bensőséges formája, hogy magunkból, a testünkből adunk valamit, hogy abból gyógyszer készülhessen, vagy akár egy kórházban fekvő betegen segítsen” – fejtette ki.

Forrás: BFKH Sajtó