Több mint 3000 fiatal elhelyezkedését segítette a kormányhivatal az Ifjúsági Garancia Projekttel

2023.10.12. 12:00 | Budapest Főváros Kormányhivatala

Budapest Főváros Kormányhivatala 2023. október 12-én tartotta meg projektátadó rendezvényét a budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint az elhelyezkedést segítő, támogató szakmai partnerek, intézmények részvételével.

Az Ifjúsági Garancia lényege, hogy segítséget nyújtson a foglalkoztatásban nem álló, tanulmányokat nem folytató 25 év alatti fiatalok számára, annak érdekében, hogy minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, inaktivitásban. A projekt keretében a BFKH 3170 fő 15 és 25 év közötti fiatal álláskeresőnek a helyzetét segítette munkatapasztalat-szerzéssel vagy tanulási lehetőség biztosításával.

A projekt teljes forrása 8,150 milliárd forint, amelyből a főváros 3,269 milliárd forint forrásösszeggel rendelkezett. A projekt vissza nem térítendő támogatási formában, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban.

A VEKOP-8.2.1-15 "Ifjúsági Garancia a Közép-magyarországi régióban elnevezésű kiemelt fővárosi részprojektről" IDE kattintva olvashatja el a részletes információkat tartalmazó sajtóközleményt.

Forrás: BFKH Sajtó