Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kormánytisztviselői véradás volt Fejér vármegyében

2023.11.16. 14:29 | Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Idén ősszel 26. alkalommal szervezték meg az immár hagyománnyá vált Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Kép
1

A folyamatos vérellátás biztosítása érdekében rendszeres véradásokra mindig nagy szükség van, hiszen a vér nélkülözhetetlen a gyógyításában és az életmentésben, mesterségesen nem előállítható, csak véradással pótolható. A levett vérből háromféle vérkészítményt állítanak elő, s ezeket akár három különböző beteg is megkaphatja. Ezzel cseng össze a Vérellátó Szolgálat jelmondata is; „Adj vért és ments meg három életet!”.

Kép
2

Ennek fontosságát átérezve a Fejér Vármegyei Kormányhivatal is csatlakozott az eseményhez. A véradásra november 15-én került sor Székesfehérváron, a hivatal Népegészségügyi Főosztályának előadótermében, ahol 77 kormánytisztviselő adott vért önkéntesen, hozzájárulva ezzel a folyamatos és biztonságos vérellátáshoz.

 

Forrás: Fejér Vármegyei Kormányhivatal