Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Közel 200 kormánytisztviselő jelentkezett véradásra Csongrád-Csanád Vármegyében!

2023.08.16. 12:55 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Augusztus közepén a vármegye több településén vettek részt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal tisztviselői. Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón összesen 185 fő jelentkezett a kormányhivatal és az Országos Vérellátó Szolgálat közös kezdeményezésére. 


A nyári hónapokban a szabadságok miatt rendszeresen visszaesés tapasztalható a véradások számában, holott ebben az időszakban is ugyanolyan igényük van az egészségügyi intézményeknek vérkészítményekre, mint máskor. Csongrád-Csanád Vármegyében hetente legalább 500 véradóra van szükség ahhoz, hogy az ellátás folyamatos legyen. 
Ebből a szempontból is fontos lehet, hogy a hagyományoknak megfelelően augusztus közepén is megszervezték a Kormánytisztviselői Véradói Hetet, amelyhez most a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal 185 munkatársa csatlakozott. A kormánytisztviselők a vármegye 4 településén – Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Szentesen és Makón – találkoztak szervezett keretek között az Országos Vérellátó Szolgálat szakembereivel. 
Rendszeres véradásra azért van szükség, mert a vér mással nem pótolható, a vérellátás folyamatos fenntartásával viszont szükség esetén mindenki számára biztosítható a vérkészítményekhez való hozzáférés. Mint ismert, egy donor akár három ember gyógyulását is segítheti egyetlen véradással. 
A véradási helyszínekről és időpontokról a www.veradas.hu, a www.ovsz.hu oldalakon, valamint a Magyar Vöröskereszt ingyenes véradós mobilappján lehet tájékozódni.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal