Ciklusindító ülést tartott a Megyei Államigazgatási Kollégium

2022.07.13. 13:28 | Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott ülést a Megyei Államigazgatási Kollégium.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Államigazgatási Kollégium a megye államigazgatási vezetőinek rendszeres találkozási pontja és alkalma, ahol a felmerülő államigazgatási kérdésekről konzultálnak a résztvevők. A rendhagyó ülés apropóját az új kormányzati ciklus kezdete, valamint a háborús helyzet okozta gazdasági-idegenrendészeti-biztonságpolitikai kérdések adták.

Kép

 Széles Sándor kormánymegbízott az ülés kezdetén köszönte a jelenlévőket. Kiemelte, hogy az új kormányzati ciklus számos új helyzetet és kihívást állíthat az államigazgatás minden területe számára, melyekre határozottan és következetesen idejében fel kell készülni. Kormánymegbízott úr, a Megyei Védelmi Bizottság elnökeként szót ejtett a területi államigazgatási feladatok összehangolásáról és a Megyei Védelmi Bizottság és a Helyi Védelmi Bizottságok feladat- és hatásköreiről.

Kép

 Az ülésen ezt követően az idegenrendészet aktuális kérdéseiről tartott előadást Dr. Borsa Csaba úr, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója.

Kép

Dr. Borsa Csaba, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatóság igazgatója

Forrás: GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet