Környezetvédelmi és -ismereti előadásokat tartott napköziseknek a kormányhivatal

2022.07.21. 08:56 | Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal

A győri Család- és Gyermekjóléti Központ idén nyáron is biztosítja a gyermekfelügyeletet a győri általános iskolákba járó gyermekek számára. Ennek apropóján kapott meghívást július 19-én a Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya, hogy a környezettudatosság, fenntarthatóság és környezetismeret tárgyában tartson előadást a napközisek részére.

Kép

 Dr. Buday Zsolt főosztályvezető előadásában a gyermekek számára érthetőbbé és megfoghatóbbá tette a megújuló energiaforrásokat, a fenntarthatóság kérdéskörét. A napközisek megtudhatták és kiszámolhatták, hogy mekkora az ökológiai lábnyomuk, valamint információkat kaphattak, hogy miként tehetnek ők is környezetük és Földünk megóvása érdekében.

Kép

 Természetvédelem és természetismeret témájában tartott előadást dr. Kiss Viktória a Természetvédelmi Osztály hatósági szakügyintézője. Előadásában változatos feladatokkal, játékos formában ismertette meg a gyermekekkel a különböző madárfajokat. A napközisek körében nagy érdeklődés fogadta többek között a fajfelismerés és a fészekfelismerés játékát is.

Kép
Kép

 

Forrás: GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet