Naprakész információk kerültek előtérbe a jegyzői értekezleten

2023.12.12. 10:23 | Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal

A vármegye jegyzői számára szervezett értekezletet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal 2023. december 11-én Győrben.

A rendezvény résztvevőit elsőként Dr. Gyurita Rita főigazgató asszony köszöntötte. Mint elmondta, jövő év elejétől a kormányhivatalok irányítását az újonnan létrejövő, önálló Területfejlesztési és Közigazgatási Minisztérium veszi át. Hozzátette: reményei szerint a területi közigazgatás változásainak eredményeként még szorosabbá válthat a települési vezetők és a kormányhivatalok szakmai együttműködése, továbbra is szükség van a konstruktív, építő kommunikációra és együttműködésre. Ezt követően főigazgató asszony beszámolt a közszolgálati ellenőrzés eredményeiről és tapasztalatairól is.

Kép
kép1

 

Dr. Váradi-Tornyos Bálint, a Hatósági Főosztály főosztályvezetője előadásában a 2023. évben törvényességi felügyeleti és hatósági jogkörben lefolytatott felügyeleti ellenőrzések tapasztalatait osztotta meg. Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyekről is szó esett, dr. Kozák Bettina jogi szakügyintéző a téma kapcsán a jegyző szakhatósági állásfoglalásokra tért ki.

A helyi építési szabályok területén két előadás hangzott el, elsőként dr. Kálmán János, a Kormányhivatal igazgatója beszélt a változtatási tilalom elrendelésének jogi hátteréről, míg Németh Edina állami főépítész a rendezési terv módosításának tapasztalatait osztotta meg.

Kép
kép3

A szakmai előadások sorát két fontos téma zárta: dr. Berkesné dr. Ács Gabriella, a Soproni Járási Hivatal tiszti főorvosa az önkormányzatok egészségügyi alapellátási kötelezettségeit összegezte. Dr. Bedecs Valéria osztályvezető pedig a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapításával kapcsolatos ellenőrzés tapasztalatait osztotta meg.

Kép
kép2
Forrás: GYMSVKH Főispáni Kabinet