Csütörtöktől szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés

Csütörtök (2024. október 17.) 17.00 órától hétfő (október 21.) 07.00 óráig karbantartás miatt szünetel az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyintézés.

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Új hatáskörök a fővárosi és vármegyei kormányhivataloknál

2024.10.02. 07:50 | Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal

2024. október 1-től a korábban katasztrófavédelmi hatósági feladatok körébe tartozó hatáskörökkel bővültek a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok feladatai. Az átkerülő kollégák számára tartottak állományértekezlet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Dísztermében.

2024. október 1-től a fővárosi és vármegyei kormányhivatalokhoz kerültek át az addig a katasztrófavédelmi területi szervekhez tartozó vízügyi, vízvédelmi, tűzvédelmi, valamint iparbiztonsági hatósági feladatok. A nem hatósági jellegű feladatok, így például a katasztrófák elhárítása, a polgári védelmi feladatok ellátása, illetve a veszélyhelyzetek során végzett mentési feladatok teljesítése nem kerültek át a kormányhivatalokhoz. A hatáskörök átkerülésével a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalnál egy új főosztály, a Tűzvédelmi, Iparbiztonsági és Vízügyi Hatósági Főosztály került felállításra.

Kép
katvéd_144

Az új szervezeti rendszer, működési keretek ismertetése céljából állományértekezletet tartottak a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal Dísztermében a hatáskörökkel együtt átkerülő dolgozók számára. Elsőként Széles Sándor főispán úr köszöntötte az új kollégákat; kiemelte, hogy a két szervezet közötti kapcsolatot most már kollegiális szinten kell az átkerülő hatáskörök vonatkozásában tovább erősíteni, egyben jó munkát kívánt mindenkinek a kormányhivatal szervezetrendszerében. Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgató úr kiemelte, hogy a feladat nem változik, csupán a működési keretek, a cél továbbra is az érintett területeken a magas színvonalú hatósági munka, a jó kollegiális kapcsolatokat pedig a célok elérése érdekében továbbra is őrizni kell.

Fentieket követően dr. Kálmán János igazgató úr adott tájékoztatást a hatósági feladatellátásról, majd Horváth Tamás főosztályvezető úr ismertette a humánpolitikához, míg Dobos László osztályvezető úr a napi működéshez kapcsolódó információkat.

Kép
katved_151
Forrás: GYMSVKH Főispáni Kabinet