Új helyre költözött a járási hivatal

2022.09.02. 13:44 | Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal

Befejeződtek a felújítási munkálatok a Mosonmagyaróvár, Deák tér 1. szám alatti épület földszintjén, így új helyre költözhetett a Mosonmagyaróvári Járási Hivatal több szervezeti egysége.

A 60 millió forintos fejlesztés keretében kicserélték a nyílászárókat, átépítették a vizes blokkokat, korszerűsítették a fűtést, beépített irattároló szekrényt helyeztek el. Új irodákat alakítottak ki, cserélték a villamoshálózatot, illetve az informatikai rendszert.

A kormányhivatal a kormány "kinyújtott keze" – hangsúlyozta az átadón Nagy István agrárminiszter. Az ott dolgozók felkészültsége, segítőkészsége alapján mérik le a polgárok, hogy milyen színvonalon dolgozik az aktuális kormányzat. Az pedig - tette hozzá -, hogy a hivatal a városközpontban kap helyet, egyfajta üzenet is arról, hogy a kormány milyen szinten kezeli a vidék ügyét.

Köszöntőjében Széles Sándor kiemelte, hogy mind Mosonmagyaróvárnak, mind a járásnak fontos, hogy ilyen épületben, a feladatok súlyának megfelelő körülmények között tevékenykedhet a járási hivatal. A főispán egyben megköszönte Mosonmagyaróvár város vezetésének, hogy a kezdeti nehézségekben számíthatott a járási hivatal a város támogatására

Az eseményen jelen volt Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, Hunyaddobrai Éva járási hivatalvezető és dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere is.

Kép

A mostani beruházást megelőzően, 2019-ben az I. emeleti irodákat újították fel, itt a járási hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya és Népegészségügyi Osztálya működik.

Kép

Forrás: kisalföld.hu, GYMSMKH

Képek forrása: Forrás: AM Sajtó, Bánhegyi István

Forrás: GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet