175 állami gondoskodásban élő gyermek kapott karácsonyi ajándékot a kormányhivatal munkatársaitól

2023.12.20. 14:01 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Az ÁGOTA Közösségek mintegy ezer állami gondoskodásban élő fiatalnak tartott országos karácsonyi ünnepséget Szegeden. A gyermekek mindannyian személyre szóló ajándékot kaptak, 175 fiatalkorú és fiatal felnőtt ajándékáról a kormányhivatal munkatársai gondoskodtak.

Az ÁGOTA közösségek országos ünnepségére 13 vármegyéből mintegy ezer nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett. A több mint ötven támogatóknak köszönhetően a gyermekek személyre szóló karácsonyi ajándékot kaptak az ünnepségen, 175 fiatalnak a kormányhivatal munkatársai vásárolták meg és csomagolták be az ajándékot.

„A kormányhivatal elmúlt egy hónapját a jótékonyság, a szeretet és a közösség szavak jellemezték. A hivatal dolgozói ugyanis a mai estére 175 gyermek ajándékára adták össze a pénzt, nekik köszönöm a nagylelkűségüket, sok fiatal számára tették varázslatossá a karácsonyt” – fogalmazott köszöntőjében Salgó László főispán.

Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy együttműködés, összefogás alakult ki a gyermekvédelem mögött, ezáltal az állami gondoskodásban élők helyzete is könnyebbé válik.

„Ma már léteznek olyan erős gazdasági társaságok, amelyek kötelességüknek érzik, hogy segítsék azokat, akik valamiben hiányt szenvednek” – tette hozzá Fülöp Attila.

A szegedi ünnepségen vendégül látott ezer gyermek mellett még sok ajándékot kapnak az állami gondoskodásban élő gyermekek: az ÁGOTA Közösségek által ellátott hatezer gyermek mindegyike megkapja saját meglepetését, azoknak, akik nem voltak jelen az ünnepségen, nevelőszülőjük adja majd át.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal