2025-ben is lesz ÁGOTA® Futás a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására

2024.05.22. 14:31 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

2025. április 26-án, szombaton ismét futókkal telik majd meg Szeged belvárosa, ahol a vér szerinti családjukat nélkülöző fiatalokat támogathatják a résztvevők.

Idén áprilisban első alkalommal szervezett jótékonysági futóversenyt Szegeden a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából meghirdetett eseményen több mint 1600-an neveztek, a nevezési díjakból, támogatói jegyekből és felajánlásokból mintegy 12 millió forint gyűlt össze az ÁGOTA® Alapítvány számára.

A gyermekvédelem fontosságát szem előtt tartva a szervezők 2025-ben is meghirdetik a futóversenyt, és április 26-án, szombaton várják majd a sportolni vágyó résztvevőket a szegedi Dóm téren.

A meghirdetett távok a 2024-es futóversenyhez hasonlóan alakulnak majd. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állhatnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesíthetnek. Újdonság lesz, hogy indul egy „Maratonon túl” elnevezésű futam is, melyben a 4 fős csapatok összesen 48 km-t teljesítenek, fejenként 12 km-es távval. A versenyen részt vevők ismét ajándéktárgyakból és frissítőből álló rajtcsomagot kapnak, valamint emlékérmet is hazavihetnek majd.

A versenyre rövidesen megnyílik az előnevezés lehetősége, majd 2025 év elejétől lehet nevezni az erre a célra létrehozott felületen. A szervezéssel kapcsolatos fontos információkról az ÁGOTA® Futás Facebook és Instagram oldalán lehet tájékozódni.

Tegyünk együtt csodát 2025-ben is!

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal