Államigazgatási kollégiumi ülést tartottak Szegeden

2023.02.14. 16:28 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Csongrád-Csanád Vármegye államigazgatási vezetői tanácskoztak február 14-én dr. Róth Márton főispán vezetésével. A Vármegyei Államigazgatási Kollégium legfőbb feladata a területi kormányzati feladatok összehangolása, koordinációja.


Az idei év első ülésén Bányai Gábor kormánybiztos a vármegyét érintő területfejlesztési koncepcióról, gazdaságfejlesztési lehetőségekről számolt be a résztvevőknek. Dr. Pilz Tamás, állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felelős miniszteri biztos pedig a kormányzati deregulációs törekvésekről tartott előadást, amely arra adott választ, hogy hogyan válhat egyszerűbbé az állam működése.

A kormányhivatalok életében a 2023-as év jubileum is, hiszen 2013. január 1-jén alakultak meg a járási hivatalok. Az ülésen dr. Tóth Flórián, a Szentesi Járási Hivatal vezetője az elmúlt tíz évben elért eredményekről, a járási hivatalok szervezeten belül betöltött kiemelt szerepéről beszélt. A délelőtt folyamán szó esett továbbá a vármegyét érintő, már végrehajtott katasztrófavédelmi műveletekről, valamint a munkaerőpiaci helyzet alakulásáról is.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal