Az állattenyésztési napokon is munkában a kormányhivatal

2022.05.05. 13:47 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Idén is csatlakozott a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a 29. Alföldi Állattenyésztési és Gazdanapokhoz a Hód-Mezőgazda Zrt. kiállítási centrumában. A nemzetközi szakkiállítás május 5-7. között lehetőséget kínál a szakma szereplőinek a találkozóra.


A kormányhivatal részéről mától 9-18 óráig a G-szektorban az Agrárügyi Főosztály és az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály, valamint a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai várják az érdeklődőket, de a kormányablakbusz is munkába áll. Arra bíztatunk mindenkit, hogy használja ki a lehetőséget, hiszen valamennyi 2020. március 11. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél Magyarország területén 2022. június 30-ig érvényes. A kormányablakok munkatársai folyamatosan végzik az okmányok cseréjét, időpont foglalása nélkül is. Azt kérjük, hogy akinek lejárt valamelyik okmánya ne hagyja az utolsó pillanatra a megújítást!

Az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály munkatársaitól az állatvédelemről, aktuálisként a jelenlegi madárinfluenza elleni védekezésről tájékozódhatnak a látogatók, emellett hasznos tanácsokat kaphatnak arról is, hogy pazarlás helyett miként gazdálkodjunk okosan az élelmiszereinkkel.

A Növény- és Talajvédelmi Osztály kollégái parlagfű elleni védekezés tájékoztatóval, permetezőszerekről munkavédelmi kisokossal, növény-egészségügyi és talajvédelmi információkkal állnak rendelkezésre, de akár a fa csomagolóanyagokról is szívesen nyújtanak információt.

Érdemes az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály kihelyezett szakmai ügyfélszolgálatát is felkeresni, hiszen az európai uniós agrártámogatások igénybevételének általános feltételeiről, az ügyfélnyilvántartási rendszer működéséről, valamint a nyilvántartásba vétel lehetséges módjairól is pontos információkat adnak.

A Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály kollégái a környezet- és természetvédelem fontosságára, megőrzésére hívják fel a látogatók figyelmét. Hulladékgazdálkodási totóval, természetvédelmi totóval és a gyermekek számára természetvédelmi képfelismerő játékkal, mini totóval készülnek.

 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal