Csongrád-Csanád vármegyében is folytatódik a földértékesítési program

2023.05.26. 10:08 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Csongrád-Csanád vármegyében 11 településen, 20 ingatlant hirdetnek meg árverésre, így mintegy 544 hektár újabb állami földterület kerülhet a gazdálkodókhoz 2023. július 4-7. között. Az agrártárca az intézkedéssel a kis- és közepes gazdaságokat és a helyi termelők földhöz juttatását segíti.

Kép
Föld

A kormány által 2015-ben meghirdetett „Földet a gazdáknak!” program folytatásaként, országosan újabb mintegy 22 ezer hektár föld kerülhet a gazdálkodókhoz, több ütemben. Az első ütemben 12 ezer hektár elsősorban szántó, rét és legelő művelési ágú területet vehetnek meg a gazdák. A Nemzeti Földügyi Központ (NFK) nyilvános árverés keretében a Magyar Állam tulajdonába és a Nemzeti Földalap vagyoni körébe tartozó 10 hektár térmértéket meghaladó földrészleteket értékesíti. Az árverési hirdetmények kifüggesztése 2023. május 19. péntektől a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) honlapján (https://nfk.gov.hu/arveresek) érhető el, továbbá az árverésre meghirdetett ingatlanok fekvése szerinti önkormányzatoknál legkésőbb 2023. május 26. napjától.   Az árverések időpontjáról és helyszíneiről a hirdetmények adnak pontos tájékoztatást.

 

Az árverések lebonyolítására országosan 2023. június 22. és 2023 július 14. napja között kerül sor. Az árveréseket az NFK közreműködőjeként a fővárosi és vármegyei kormányhivatalok bonyolítják le az NFK képviselői és közjegyzők jelenlétében.

 

Csongrád-Csanád vármegyében – Ásotthalom, Bordány, Derekegyház, Eperjes, Fábiánsebestyén, Hódmezővásárhely, Makó, Pusztaszer, Szegvár, Székkutas és Szentes közigazgatási területén - mintegy 544 hektárra licitálhatnak a gazdálkodók.

 

Az árveréseket a vármegyében 2023. július 4-7. között, 4 egymást követő munkanapon, minden nap 9 órai kezdettel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében, a 6726 Szeged, Derkovits fasor 7-11. címen rendezik meg.

 

A licitálásra regisztrálni a hirdetmény szerinti módon és feltételekkel lehetséges az adott árverést megelőző munkanapon 9-12 óra között a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály épületében (6724 Szeged, Kálvária sgt. 41-43.) lehet.

 

A vármegyében árverésre kijelölt földek adatait, valamint a regisztráció illetve az árverés időpontját, helyszínét tartalmazó árverési hirdetményeket itt olvashatja.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal