Gyermekvédelmi konferenciát szerveztek Szegeden

2022.05.31. 16:13 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A gyermekek sérelmére elkövetett internetes bántalmazásokra reagálva szervezett konferenciát a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala. Az eseményen a témában érintett szakemberek osztották meg tapasztalataikat és törekedtek a közösen alkalmazható jó gyakorlatok kialakítására.

Kép

Egy-egy gyermek veszélyeztetettségének kivizsgálása során a kormányhivatal is tapasztalja, hogy minden évben növekszik azon esetek száma, ahol a veszélyeztető tényező a felelőtlen internetezés, a korlátlan és szülői kontroll nélküli géphasználat – hangsúlyozta dr. Holubán Csilla. A Szegedi Járási Hivatal vezetője hozzátette: hatalmas felelősség van a gyermeket nevelő szülőkön, hogy felkészülten engedjék ki gyermekeiket az online térbe, de nem kevés teher hárul a pedagógusokra sem, hogy intézményeikben egyensúlyt találjanak, utat mutassanak az optimális internetezéssel összefüggésben. 

Mint mondta, fontos feladat az internethasználat során a gyermekekre leselkedő veszélyek, kockázatok azonosítása, azok kiküszöbölése, ezáltal a káros hatások megelőzése, illetve lehető legnagyobb mértékű csökkentése.

A gyermekvédelmi konferencián a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, a Szegedi Tudományegyetem, a Szegedi Rendőrkapitányság, a Tankerületi Központ, valamint a bölcsődei és gyermekjóléti központ előadói osztották meg tapasztalataikat. Szó esett az internetezés kockázatairól, valamint megoldási lehetőségekről is. 

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal