A kormányablakbusz is várja a fesztiválozókat a Körös-Toroki Napokon

2024.08.01. 15:01 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

2024. július 31-én vette kezdetét a Körös-Toroki Napok Csongrádon. Az augusztus 3-ig tartó, népszerű zenei fesztiválon a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal munkatársai is részt vesznek, akik minden nap 14 és 18 óra között mobil kormányablak ügyintézéssel, természetvédelmi totóval és fogyasztóvédelmi tanácsadással is várják a vendégeket.

A Csongrád-Csanád vármegyei lakosok már megszokhatták, hogy a térség három nagyobb fesztiválján, a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Körös-Toroki Napokon, illetve az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napokon is találkozhatnak a kormányhivatal munkatársaival, ahol akár a lejáró személyi okmányok, vezetői engedélyek, útlevelek megújítására is lehetőségük van, valamint fogyasztóvédelmi és környezetvédelmi tanácsadásban is részesülhetnek.

A mobil ügyfélszolgálat, vagyis a kormányablakbusz természetesen 2024-ben is a már megszokott, a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokkal várja a Körös-Toroki Napok látogatóit.

„Szeretnénk közelebb vinni az emberekhez az ügyintézést, hogy ne egy plusz nyűgnek érezzék, hanem minél emberközelibb lehessen. Ennek érdekében vezette be a kormányhivatal a kormányablakbusz szolgáltatást, és ezért is települünk ki a nagyobb rendezvényekre, a Körös-Toroki Napok mellett a Szegedi Ifjúsági Napokra vagy a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra is. Az elmúlt évek tapasztalatai megmutatták, hogy van létjogosultsága ezeknek a kitelepüléseknek, ezzel érdemben tudunk segíteni az embereknek” – mondta el Salgó László főispán.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a csongrádi rendőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársai is várják az ügyfeleket, így a látogatók a Bike Safe Programba is regisztrálhatják a kerékpárjukat, de az online csalások elleni védelem lehetőségeiről is tájékoztatást kaphatnak.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal