A kormányhivatal is kitelepült a Szegedi Ifjúsági Napokra

2022.08.24. 13:14 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Az idén is mobil ügyfélszolgálattal, környezetvédelmi és fogyasztóvédelmi interaktív tájékoztatókkal várja a Szegedi Ifjúsági Napokra érkezőket a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal. A fesztiválhivatal a Civil Faluban augusztus 24-től 27-ig naponta 14 órától 19 óráig várja a látogatókat – mondta el dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal vezetője a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.


A SZIN kiváló alkalmat teremt arra, hogy a kormányhivatal munkatársai közelebb vihessék az emberekhez a fogyasztóvédelmet – mondta az eseményen dr. Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára. A kollégáktól az online kereskedelem veszélyeiről, a szavatosság, jótállás érvényesítéséről informálódhatnak a fesztiválozók. Hallhatnak a piacfelügyeleti ellenőrzésekről, a veszélyes termékek kiszűréséről, de a nyári utazásokhoz kapcsolódó légiutas jogokról is.
 
A környezet- és a természetvédelemhez kapcsolódóan hulladékgazdálkodási és természetvédelmi totó is várja az érdeklődőket. A kormányablakbuszban pedig lehetőség nyílik az elveszett vagy a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok pótlására, illetve a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap igénylésére, vagy ügyfélkapuregisztráció elindítására. A kormányhivatal standjánál alkoholszint mérésre is lehetőség nyílik, valamint egy kupakgyűjtő is helyet kapott, amellyel a GEMMA központot támogatja a hivatal.
 
A sajtóeseményen Márkus András, a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának főosztályvezetője, valamint Szabó Szilvia rendőr százados, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője is beszámoltak arról, hogy milyen szolgáltatásokkal és interaktív feladatokkal települtek ki az idei fesztiválra.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal