A kormányhivatal is kitelepült a SZIN-re, ahol változatos szolgáltatásokkal várja a látogatókat

2024.08.28. 16:26 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Csongrád-Csanád vármegye legkedveltebb könnyűzenei programja a Szegedi Ifjúsági Napok, amelyen már több mint egy évtizede a kormányhivatal munkatársai is várják a fesztiválozókat. A kormánytisztviselők 2024-ben is elérhetőek a rendezvényen, szerdától szombatig 14:00-19:00 között ugyanis kormányablak busszal, digitális állampolgársággal kapcsolatos ügyintézéssel, fogyasztóvédelmi és egészségügyi tanácsadással, környezetvédelmi és karrierválasztási ötletekkel is várják a vendégeket a szegedi Partfürdőn

2024. augusztus 28. és 31. között a szegedi Partfürdő ad otthont az 56. Szegedi Ifjúsági Napoknak, ahol a nemzetközi és hazai sztárfellépők mellett a Civil Faluban több állami szerv – a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a NAV, a rendőrség és a Katasztrófavédelem vármegyei szervei, továbbá a Területvédelmi Erők – munkatársaival is találkozhatnak a résztvevők.

„Szeptember elsejével indul a Digitális Állampolgárság Program, amelynek keretében az állampolgárok személyes megjelenés nélkül egyszerűen és hatékonyan, 0-24 órában intézhetik az ügyeiket digitálisan, és még a rendőrségi igazoltatás keretei között azonosíthatják is magukat. Jelenleg erre az előregisztráció zajlik, erre is lehetőséget biztosítunk a SZIN-en a kormányablakbusszal. Továbbá 2025. április 26-án is megrendezi a kormányhivatal a két szegedi egyetemmel közösen a jótékonysági futást, amelyre a felkészülést edzéstervekkel segítjük majd” – emelte ki Salgó László főispán a SZIN 0. napján tartott sajtótájékoztatón. 

A jótékonysági futásra készülve a fesztiválon egy futópadot is kihelyezett a kormányhivatal, amit a sportos, vállalkozó szellemű fesztiválozók vehetnek használatba. A kormányhivatal kitűzött célja nem kisebb annál, hogy a futópadon teljesített métereket, kilométereket összeszámítva egy vagy akár több maratont kitevő távot fussanak le az érdeklődők. A maratoni kihívásban résztvevők egyedi repoharat kapnak ajándékba, és feliratkozhatnak a jövő évi futásra felkészítő edzéstervet tartalmazó hírlevélre.

A SZIN-en nem csak a kormányablakbusz, hanem a fogyasztóvédelmi osztály is elérhető, de évről évre nagy népszerűségnek örvend a rendezvényen a Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is. A kormánytisztviselők ugyanis kérésre szondáznak, azaz megmérik a vendégek alkoholos befolyásoltságát, valamint egy pecséttel javaslatot is tesznek arra, hogy esetleg hidratáljanak vagy alkohol helyett az este hátra lévő részében inkább a pihenést válasszák. Szombaton a foglalkoztatási főosztály munkatársai a vármegyében elérhető álláspályázatokról is tájékoztatják majd az érdeklődőket.

A kormányhivatalé mellett az Áldozatsegítő Központ és a Területvédelmi erők standja található meg, utóbbiak a tartalékos programmal kapcsolatos toborzási feladaton túl Gripen szimulátorral, lézer lövészettel is várják a fesztivál vendégeit, míg a NAV munkatársai a hamis, illetve az országba be nem hozható termékekkel kapcsolatos tájékoztatást nyújtanak. A Civil Faluban megtalálható még a katasztrófavédelem tűzmegelőzési sátra és a rendőrség standja is, ahol a fesztiválozókat érintő veszélyforrásokra hívják fel a figyelmet az egyenruhások.  

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal