A kormányhivatal, a NAV, a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás munkatársai is részt vesznek az 55. SZIN-en

2023.08.23. 14:30 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Nemcsak Szeged, hanem a vármegye egyik legkedveltebb könnyűzenei programja a Szegedi Ifjúsági Napok, amelyen már több mint egy évtizede a kormányhivatal munkatársai is várják a fesztiválozókat. Természetesen így történik ez 2023-ban is, szerdától szombatig 14:00-19:00 között ugyanis kormányablak busszal, fogyasztóvédelmi és egészségügyi tanácsadással, környezetvédelmi és karrierválasztási ötletekkel is várják a vendégeket a kormánytisztviselők a szegedi Partfürdőn. 


A SZIN ideje alatt, augusztus 23. szerdától augusztus 26. szombatig minden nap 14-19:00 óra között lesznek jelen a kormánytisztviselők a SZIN Civil Falujában. A kitelepülés egyik fő attrakciója a mobil ügyfélszolgálat, vagyis a kormányablakbusz, amely idén is a már megszokott, a kormányablakokban elérhető szolgáltatásokkal várja a látogatókat.

„A mobilizált kormányablakokban minden olyan ügy elintézésére lehetőség van, mint amit a kormányhivatal falai között érhetnek el az ügyfelek. Ez alól csak a gépjármű ügyintézés a kivétel. De emellett kicsit könnyedebb programokkal is készülünk a fesztiválra” – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Dr. Holubán Csilla, a Szegedi Járási Hivatal hivatalvezetője. 

A SZIN-en nem csak a kormányablakbusz, hanem a fogyasztóvédelmi osztály is elérhető, de évről évre nagy népszerűségnek örvend a rendezvényen a Szegedi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya is. A kormánytisztviselők ugyanis kérésre szondáznak, azaz megmérik a vendégek által elfogyasztott alkohol mennyiségét, valamint egy pecséttel javaslatot is tesznek arra, hogy esetleg hidratáljanak vagy alkohol helyett az este hátra lévő részében inkább a pihenést válasszák. 

A Gyámügyi Osztály munkatársai a fesztiválozók interperszonális képességeivel, közösségi médiás szerepléssel, valamint hivatásválasztással kapcsolatos tesztekkel készültek, míg a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály hulladékos és természetvédelmi totóval várja a vendégeket. 

Nemcsak a kormányhivatal, hanem a rendőrség, a katasztrófavédelem, a honvédség, a NAV, valamint a büntetés-végrehajtás munkatársai is megtalálhatók a SZIN Civil Falujában. Minden szervezet képviselői külön attrakcióval (például fegyencektől elkobzott tárgyakkal, fegyverbemutatóval, tűzoltási tippekkel, szerencsekerékkel) készültek, de a toborzást is napirendre tűzték.  

A látogatóknak azért is lesz érdemes megkeresniük a kormányhivatal munkatársait, mert idén is repoharat vihetnek haza, ráadásul a hivatal is csatlakozott a SZIN kezdeményezéséhez, így a civil falut meglátogató vendégek egy pecsétet kapnak a helyszínen, amelyekkel értékes SZIN-ajándékokat nyerhetnek.
 

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal