Közel kétszáz munkatársunk vett részt a Kormánytisztviselői Véradó Héten

2022.05.31. 10:13 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal idén is csatlakozott a Kormánytisztviselői Véradó Héthez. Ez alkalommal mintegy kétszázan adtak vért a megye négy településén, Szegeden, Makón, Szentesen és Hódmezővásárhelyen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat évente két alkalommal – nyár elején és késő ősszel – szervez véradást a kormányzati igazgatásban dolgozók számára. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal munkatársai minden évben rekord számban érkeznek ezekre a véradási alkalmakra. Tavaly összesen négyszáz kolléga járult hozzá a régió vérkészletének feltöltéséhez.

Az idei első kormánytisztviselői véradáson Szegeden 120, a megye járási hivatalaiban pedig további 78 fő jelentkezett a kezdeményezés keretében, így összesen 198-an adtak vért májusban a kormányhivatal munkatársai közül.

A vérellátó szolgálat tájékoztatása szerint minden csepp vér nagy segítség. Nyáron pedig a balesetek megnövekedett száma, illetve a szabadságolások miatt is indokolt a megfelelő vérellátás biztosítása, megerősítése

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal