Közeledik a kárenyhítési hozzájárulás befizetésének határideje!

2023.09.07. 13:35 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Felhívjuk a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelők figyelmét arra, hogy 2023. szeptember 15. napjáig beérkezőleg van lehetőség a 2023. évi kárenyhítési hozzájárulás megfizetésének jogszerű teljesítésére.

Kép

A 2023. szeptember 16-án indított, illetve beérkező átutalások már határidőn túli teljesítésnek minősülnek!
A kárenyhítési hozzájárulás határidőre történő beérkezése az egyik alapfeltétele a kárenyhítő juttatás igénybevételére vonatkozó jogosultság megszerzésének. A fizetési kötelezettség részleteiről a Magyar Államkincstár augusztus 15-éig határozatban tájékoztatta az érintetteket. Fontos részletszabály, hogy határidőben történő befizetésnek kizárólag az alábbi, 10032000-01220191-51900001 számú Mezőgazdasági támogatások szakmai költségvetési fejezeti alszámlájára, tárgyév szeptember 15-ig jóváírt összeg tekinthető, illetve a befizetésre csak átutalással van lehetőség.
Fontos a közlemény rovat helyes kitöltése, hiszen a beérkező összeg beazonosítása, csak ez alapján lehetséges. A közlemény rovatban fel kell tüntetni a kárenyhítési kockázatközösségben tag ügyfél ügyfél-azonosító számát, adóazonosító jelét, illetve adószámát.
A kárenyhítési hozzájárulás megfizetése kötelező, tehát a határidőre meg nem fizetett összeg, adók módjára, behajtandó köztartozásnak minősül.

Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal