Magyar-szerb nyugdíjtanácsadó napot szerveznek a kormányhivatalban

2024.05.07. 12:10 | Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Közös tanácsadással segítik a magyar és szerb szakemberek azokat a személyeket, akik valamilyen jogcímen vagy az egyik vagy mindkét országban jogosultságot szereztek nyugdíjfolyósításra. Az érintetteket 2024. május 16-án a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főépületében (Szeged, Rákóczi tér 1.) várják majd a kormánytisztviselők.

A Magyar Államkincstár és a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) magyar-szerb nyugdíjtanácsadó napot szervez Szegeden, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főépületében. Az eseményt minden alkalommal nagy érdeklődés övezi: ezeken a napokon ugyanis lehetőség van személyesen tájékoztatást, tanácsot kérni a két ország nyugdíjbiztosítási szakembereitől, akik készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A rendezvényen azok számára ajánlott a részvétel, akik Magyarországon és Szerbiában is dolgoztak alkalmazottként vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím (pl. gyermeknevelés) alapján szereztek magyar és szerb nyugdíjjogosultságot.

 

A tanácsadó napon egy időben lesz jelen a Budapest Főváros Kormányhivatala, a Magyar Államkincstár és a szerb nyugdíjbiztosítási szerv képviselője, így az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a magyar és a szerb nyugdíjjogosultság feltételeiről, az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

MAGYAR-SZERB NYUGDÍJTANÁCSADÓ NAP

2024. május 16. (csütörtök)

Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

6722 Szeged, Rákóczi tér 1.

9:00 – 16:00 óra között

 

Időpontegyeztetésre a +36 1 270-8108 telefonszámon vagy a konzultacio@allamkincstar.gov.hu e-mail-en van lehetőség.

Kép
Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal